Rugăciunile Mântuitorului

Cartea „Din și despre Rugăciunile Mântuitorului” este asemenea unei scântei menită să reaprindă focul rugăciunilor sacre printre români, oriunde si au așezat vremelnic ”coliba”existentei terestre. Tipărită în căteva mii de exemplare este probabil cea mai distribuită carte a anului si sigur abordeză cel mai urgent si important subiect. Manuscrisele ei au fost studiate de mai multi păstori evanghelici iar câțiva au scris recenzi ,prin care recomandă fără rezerve cartea amintită tuturor creștinilor indiferent de confesiunea religiosă, pentru că toți suntem săraci în ce priveste rugăciune. Numai o viață practică de rugăciune biblică va revitaliza familii, biserici, va schimba destine si natiunii si va aduce trezirea spirituală mult așteptată. ASA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU.

„Pe autorul acestei carti l-am cunoscut find studenti in prima promotie post comunista a ITP Bucuresti, apoi am obtinut licenta in teologie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Impresia pe care mi-a facut-o atunci a fost aceea de om care vrea pocainta sa fie luată in modul cel mai serios. L-am reîntâlnit după absolvire la Arad, slujind în câteva biserici locale și în același timp preda la Seminarul Liceal Penticostal. Dupa o vreme drumurile noastre s-au despărtit din nou, fratele Cornel a fost chemat să slujească Domnului în Huedin iar eu am ales să mă stabilesc la Montreal. Mai tarziu am aflat că dânsul a absolvit „Central Theological Seminary of Minneapolis” obtinând: „Master of Arts in Biblical Studies” si „Master of Divinity” al acestei prestigioase institutii teologice americane. Despre preocupările scritoricesti ale fratelui Cornel am luat cunoștintă când am primit un exemplar din revista periodica „Harul”. […]Subiectul abordat este unul dintre cele mai fierbinti deoarece rugăciunea reprezintă o prioritate atât in viata crestinului cât si in viata bisericii locale. Ascultam predici peste predici, avem CD-uri cu cântșri crestine, avem carti teologice cum nu am avut altădată, însă în ultima vreme rugăciunea a pierdut teren. […] Tăind din timpul rugăciunii, inevitabil am pierdut din puterea spirituala. [..] Despre rugăciune fratele pastor scrie într-un limbaj simplu,cald si captivant. Autorul nu caută să impresioneze ci caută să convingă. Asa scri numai atunci cand traiesti ceea ce scrii si cand îi iubesti pe cei carora li te adresezi. Cel mai potrivit model de viata de rugaciune este Domnul Isus. De aceea cea mai mare parte a cartii acesteia prezinta tocmai aceasta latura a vietii pamantesti a Mantuitorului. […] Credem ca aceasta carte, chiar daca nu impresioneaza prin dimensiunile ei sau nici prin limbajul sofisticat, va fi foarte binevenită pentru a reașeza rugăciunea la locul pe care ea trebuie sa-l detină în viața noastră.” ( Pastor Iosif Feher – Montreal, Canada)

Rugăciunea este arma cea mai eficientă a crestinului si disciplina spirituală cea mai puternică. Este cheia care deschide inima omului spre Dumnezeu si care deschide cerul pentru om. De-a lungul vietii am învatat că pozitia cea mai înaltă este atunci când stai pe genunchi. De acolo cerul se vede cel mai bine, cel mai clar si cel mai frumos. Când omul este pe genunchi poate sa vadă fata lui Dumnezeu strălucind. Intr-o lume grăbita si tulburată, pastorul si profesorul Cornel Miclea ne cheamă să redescoperim puterea rugăciunii in această generație fascinată de vanitatea mediei sociale și nu de virtutea rugăciunii. Cine ar putea fi cel mai bun Dascăl în disciplina rugăciunii? Pastorul Miclea raspunde clar si concis prin aceasta carte: Isus Hristos! Privind în viața Mântuitorului autorul ne cheama să avansăm de la nivelul instinctual al rugăciunii la nivelul intențional, inspirațional, nivel la care rugaciunea devine „respiratia sufletului”, nu doar oftatul ocazional. Cunoscându-l pe autor încă din anii studentiei pot să afirm ca el nu vorbeste doar despre rugaciune, ci se si roagă. Recomand aceasta carte tuturor romanilor, indiferent de confesiunea religioasa, caci toti avem nevoie de rugaciune. In timp ce lecturați cartea, experimentați personal puterea rugaciunii. (Episcop Florin T. Campean, Presedinte, Consiliul Bisericesc al Bisericilor Romane Church Of God, Pastor Senior, Biserica Philadelphia Chicago, SUA)

Pentru detalii și comenzi accesați:

http://www.isaharus.ro/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.