Djibouti – locul 50 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Persecuţia creştinilor din Djibouti vine din partea autorităţilor guvernamentale, dar şi de la membrii familiei celui convertit, liderii comunităţii din care face parte, precum şi liderii religioşi musulmani. 

Djibouti este condusă de un guvern profund nedemocrat şi paranoid care face tot posibilul să controleze fiecare aspect al societăţii prin oprimarea tuturor libertăţilor de bază: libertatea de asociere, religie şi exprimare. 

Islamul este prevăzut în constituţie ca fiind religia de stat, iar legea islamică sharia influenţează toate legile şi politicile de stat. Deoarece Djibouti este situat în cornul Africii, și este înconjurată de ţări volatile cu guverne represive (cum ar fi Eritreea, Somalia şi Yemen),  ea serveşte ca bază pentru jihadisti şi pentru idei islamice radicale.

Cum suferă creştinii

Toate comunităţile creştine din Djibouti se află într-o situaţie dificilă. Creştinii cu trecut musulman suferă cea mai grea persecuţie, în special din partea propriilor familii şi a comunităţii locale.

Stilul comunal de viaţă face ca ascunderea credinţei unei persoane să fie foarte dificilă. Dacă despre cineva doar se zvoneşte că s-a făcut creştin, îşi va pierde moştenirea şi de multe ori chiar şi custodia propriilor copii. Persoana bănuită va fi monitorizată atent de către familie, membrii din moscheea locală şi de restul comunităţii. 

Autorităţile locale nu reuşesc să ofere protecţie în faţa atacurilor împotriva creştinilor, iar persecutorii rămân nepedepsiţi.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/12/31/djibouti-locul-50-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.