Ordinări de slujitori în Biserica „Sion” Elche

Duminica 23 decembrie 2018 în cadrul programului de dimineață, Biserica „SION” din Elche s-a bucurat de consacrarea în slujire a doi frați din biserica locală, fratele Alin Jucu fiind ordinat în slujba de presbiter, iar fratele Daniel Hanga, în slujba de diacon.

Programul a fost condus de pastorul coordonator al acestei biserici, fratele Daniel Floruța (Biserica Betel Valencia), acesta fiind însoțit în lucrare de pastorul Radu Galea (Biserica Elim Roquetas de Mar), cât și de alți doi slujitori din România, fratele pastor Dumitru Hanga din Pâncota -Arad, tatăl fratelui Daniel Hanga, și fratele presbiter Gelu Jucu din Deva, tatăl fratelui Alin Jucu.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Radu Galea, ceilalți slujitori având și ei cuvinte de îmbărbătare și motivație pentru viitorii slujitori, iar la sfârșitul slujbei, la ceremonia de ordinare, frații Dumitru Hanga și Gelu Jucu, s-au rugat pentru cei doi slujitori.

Biserica Sion din Elchea funcționează începând din anul 2000, ajungând să fie destul de numeroasă la un moment dat (400 membri), dar criza economică din ultimii ani a făcut ca o parte din membri bisericii să plece spre alte destinații din Spania, România sau alte țări din Europa. La ora actuală biserica numără un total de 160 membri și aproximativ 130 de copii si adolescenți. Dispune de cor mixt, fanfară și orchestră, iar conducătorul bisericii este fratele Alin Jucu.

De-a lungul acestor ani, prin Biserica „Sion” s-au perindat mai mulți slujitori cum ar fi Gheorghe Ieremia, Vasile Bordea, Nicu Mărgăian, Vasile Bogoșel și Teodor Cioară. În primii ani, biserica a fost păstorită de fratele Mihai Morar din Castellon, apoi de fratele Nicu Mărgăian (între anii 2008 – 2011), adus din România special pentru a păstori biserica, iar după reîntoarcerea fratelui Mărgăian în țară, biserica a fost preluată de pastorul Daniel Floruța. Mai multe informații despre activitatea bisericii din Elche puteți găsi pe site-ul https://sionelche.es/.

Fratele Alin Jucu este originar din Deva – HD, este căsătorit cu Anca și împreună au trei copii. Fratele Daniel Hanga, este originar din Pâncota – Arad, este căsătorit cu Larisa și au împreună patru copii.

Dumnezeu să binecuvinteze în continuare slujirea acestor frați, cât și întreaga Biserică „Sion” din Elche!

Sursa: https://spaniaevanghelica.com/ordinari-de-slujitori-in-biserica-sion-elche1/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.