Gerd von Hassles a scris referitor la TIMP

„Timpul este o dimensiune apăsătoare care ne strivește în fiecare secundă, minut sau oră, zi de zi. El nu stă pe loc, ci curge mai repede decât vrem, mai încet decât ne-ar plăcea, într-un echilibru constant pe care nu îl putem influența în nici un fel. Timpul se sustrage tuturor eforturilor noastre de a-l controla.

Putem cuceri țări, putem explora cosmosul, putem pătrunde în interiorul pământului și putem forța natura care ne înconjoară, putem stăpâni absolut totul, dar ce putem face cu timpul? Nimic, decât să constatăm din când în când cât este ceasul. Și mai putem, în efortul de a fi punctuali, să gonim după răscumpărarea timpului cu răsuflarea tăiată, încercând să îl amăgim prin economisire, fiind noi înșine cei înșelați, deoarece niciodată până acum nu a câștigat vreun om timp pentru sine.

Nu tratam timpul care ne este acordat ca durata de viață cu afecțiune, ci rațional. Profităm de el pentru a face carieră, pentru a strânge cat mai multă fericire posibil, deoarece aceasta pare a-i încetini curgerea, pentru a obține din el cât de mult câștig material, deoarece timpul costă.”

Via: Cimpoae Marius

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.