Mauritania – locul 47 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Cunoscută oficial ca „Republica Islamică Mauritania”, acest stat, al-11-lea ca mărime din  Africa, este condus de către un guvern care care îşi susţine legitimitatea prin protejarea şi sprijinirea intensă a islamului. Din acest motiv statul reprezintă un factor major depersecuţie.

Clericii extremişti musulmani contribuie în mare măsură la radicalizarea societăţii, alimentând antagonismul şi ura împotriva non-musulmanilor.

Grupările militante musulmane sunt de asemenea prezente în ţară. Un sistem de caste privilegiază anumite grupuri sociale şi îi marginalizează pe mauritanienii cu piele închisă la culoare şi pe oricine are altă credinţă decât islamul, incluzând creştinii.

Cum suferă creştinii

Creştinii cu un trecut musulman, în special cei care locuiesc în afara capitalei, sunt în mod special vulnerabili la cele mai intense forme de persecuţie.Aceşti creştini suferă presiune, ostracizare, violențe şi acuzaţii de apostazie, care aduce pedeapsa cu moartea. 

Străinii care îşi exprimă public credinţa pot fi persecutaţi şi ei datorită legilor aspre care interzic prozelitismul musulmanilor. În plus față de persecuția din partea autorităţilor, creştinii sunt în pericol de a suferi violențe din partea grupărilor militante de tip al-Qaeda care sunt active în toată regiunea Magrebului. S-au petrecut incidente cu demonstraţii ale unor mulţimi furioase, care cer autorităţilor să investigheze creştini pentru pretinse ofense aduse islamului.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/12/26/mauritania-locul-47-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mauritania – locul 47 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Ai mila de noi Doamne

    Apreciază

Comentariile sunt închise.