ERAM JOS ÎN PĂCAT

E o realitate, crudă şi nefastă realitate. Nu e mai vechi decât omul, ci de atunci, de când sunt oameni. A apărut ca noțiune în momentul în care Adam şi Eva nu au ascultat de Dumnezeu. De atunci şi până astăzi lumea nu poate scăpa de el. E peste tot, pentru că orice om care se naşte pe fața pământului îl aduce cu sine în genele lui. În prezent a atins cote greu de imaginat…pe drept Biblia îl numește „ruşinea popoarelor”. Se moare din cauza lui, nu doar fizic, ci şi veşnic !

Traversăm o perioadă de timp în care păcatul se săvârșește atât de uşor, încât este socotit parte integrantă şi necesară din consumul vieții. Stimulii de avertizare ai conștiinței fie sunt ignorați, fie nu mai există pentru că păcatul a luat prim planul, s-a așezat la cârma ființei umane. Când lucrul acesta se întâmplă, ne distruge progresiv şi sigur, afectând universul personal şi universul cosmic.

Păcatul, așa cum îl numim cei mai mulți și așa cum îl prezintă și Biblia, are forme şi dimensiuni dintre cele mai diferite, aşa încât este asumat şi evaluat de la caz la caz. Pentru unii provoacă durere, zdrobire și conduce la o pocăință sinceră și imediată, iar pentru alții poate fi socotit o mică eroare, ceva ce poate fi trecut cu vedere fără nicio consecință. Pentru unii este cu adevărat ceva grav, pentru alții doar un fleac. Absolut sigur afirm că singura autoritate în materie de a spune ce este şi ce nu este păcat e Legea lui Dumnezeu.

Nimeni nu trebuie să-și permită să se joace cu păcatul. Atitudinea corectă față de păcat este condamnarea fără rezerve, în schimb păcătosul trebuie compătimit şi ajutat să se elibereze. Nu este ceva care să fie urât mai mult de Dumnezeu decât păcatul şi cred că nu este ceva care să fie iubit mai mult de Dumnezeu decât păcătoșii.

Cred că este adevărata cauză a năruirii familiilor şi națiunilor, acestea fiind în imposibilitatea reabilitării decât prin mărturisirea şi abandonarea lui.

Vestea bună a Evangheliei este aceea că nu există vreun nivel atât de jos al păcătuirii din care să nu mai poți scăpa. Dumnezeu L-a trimis în lumea noastră pe Fiul Său ca să elibereze omenirea din starea de păcat. Fără nicio îndoială orice păcătos poate fi iertat de Dumnezeu câtă vreme trăiește. După moarte nu mai există nicio șansă. Hristos Isus a venit în lume ca să caute și să mântuiască pe cei pierduți.

Ce eliberare poate experimenta omul salvat. Iată ce spun versurile unui bine cunoscut imn creștin:

Eram jos în păcat, dar Isus m-a salvat,

Lumina Lui din cer în mine-a strălucit.

Scăldat în harul Său, eu am un nume nou,

Când stau de vorbă cu Isus sunt fericit!

Apreciați harul mântuirii,

Pastor Ioan Cocîrțeu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ERAM JOS ÎN PĂCAT

  1. Felicitari pentru articol

    Apreciază

Comentariile sunt închise.