SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TURKMENISTAN (9 – 15 dec. 2018)

-Se află în Asia Centrală, în fosta Uniune Sovietică.
-Are o populație de 5,5 milioane locuitori, din care 70 000 sunt creștini, iar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,1%.
-Religia majoritară este islam.
-Ocupă locul 19 în clasamentul țărilor cu persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-91%; Viața familială-61%; Viața socială/comunitară-77%;
Viața civilă/națională-77%; Viața de biserică-91%; Violența -11%.
– Turkmenistanul are populația majoritar musulmană, dar este adânc înrădăcinată în ateism.
-Străinii suspectați de activitate religioasă sunt expulzați.
-Importul și tipărirea materialelor creștine sunt foarte restricționate, iar literatura creștină este adesea confiscată.
-Nu există libertate pentru nicio sursă de informații.
-Credincioșii foști musulmani sunt închiși, bătuți și expulzati din comunitățile lor. Femeile care părăsesc islamul riscă să fie răpite și forțate să se căsătorească cu musulmani. Copiii creștini sunt izolați și umiliți în fața clasei.
-Înregistrarea unei biserici este aproape imposibilă, iar nerespectarea acestei decizii duce la atacuri, amenințări, arestări și amenzi.
-Participarea la bisericile din case este sancționată cu amenzi, confiscarea bunurilor materiale și tăierea salarilor (care oricum sunt foarte mici). Amenzile sunt foarte mari, iar dacă nu se plătesc, sunt confiscate bunuri personale.
-Creștinii se confruntă cu ostilități din partea famililor, comunităților și a statului.
-Servicile și acțiunile bisericilor sunt monitorizate de poliție și de servicile secrete, iar în biserici se înfiltrează ,,creștini” informatori.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Turkmenistan, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Joshua Project și Voice of the Martyrs)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TURKMENISTAN (9 – 15 dec. 2018)

  1. Pingback: SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TURKMENISTAN (9 – 15 dec. 2018) — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.