Încotro să mergem Doamne? Susține lucrarea de Misiune din Madagascar


Sunt atâtea nevoi, probleme, oameni disperați care trăiesc cu mai puțin de 1$/zi și strigă după ajutor pentru a putea supraviețui…atâtea proiecte în care ne putem implica și așa de multe direcții în care o putem lua…

”Doamne, cum putem schimba cu adevărat viața acestor oameni, oferindu-le ceva din Tine și nu făcându-i dependenți de resursele noastre limitate? 

”Dragi prieteni, este esențial să consacrați primul an studiului limbii malgașe. Consacrați! Dedicați-vă lui Isus, învățând limba malgașă! Viitorul slujirii voastre depinde de asta. Franceza nu este o soluție de comunicare în Madagascar. Este un ajutor. Într-o regiune restrânsă, într-o minoritate de oameni malgași, limba franceză este înțeleasă!”

Aceste sfaturi le-am primit de la Leoni Bouwer, misionară în Madagascar de mai bine de 20 de ani. Leoni este colega Adei Vultur (o tânără din Cluj Napoca) și coordonatoarea proiectelor de traducere a Bibliei în diferite limbi de pe teritoriul Madagascarului. Este exagerată această părere? Nu știm exact, dar vedem clar ca sunt mulți oameni care nu vorbesc limba franceză și nu au educație. Foarte mulți dintre ei au mers la școală doar în primele clase unde au învățat să scrie și să citească, dar au abandonat școala din motive financiare. Acest lucru se întâmplă în orașele mari ale țării iar în zonele rurale situația este dramatică. De multe ori profesorii refuză să predea în aceste zone datorită lipsei facilităților primare: apă, electricitate, mâncare…

Situația este complexă în Madagascar. Sunt multe limbi și multe dialecte. Vorbind malgașa oficială te poți descurca să cumperi, să vinzi, să vorbești aspecte generale despre Dumnezeu, dar conceptele legate de mântuire și adevărata dragoste a lui Dumnezeu necesită o abordare mult mai profundă. În malgașa oficială Famonjena = mântuire, iar Mpamonjy = Mântuitor. La finalul unei evanghelizări susținută de alți colegi misionari, o femeie plină de recunoștiință le-a mulțumit pentru slujire dar a zis că are o întrebare – Ce înseamnă aceste cuvinte, MÂNTUIRE, MÂNTUITOR?… Oamenii trăiesc minciuni incredibile, într-o cultură a fricii și a rușinii. Ei cred că onoarea pătată nu mai poate fi ștearsă niciodată.

Vă invităm să fiți parteneri cu noi în lucrarea de misiune din Madagascar!

Puteți face donații financiare în conturile de mai jos.

LA FIECARE DONAȚIE SPECIFICAȚI CLAR 
pentru
FLORIN & ALINA POPA MADAGASCAR
 

Fundatia APME
Banca Transilvania, Cluj Napoca

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802

Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Încotro să mergem Doamne? Susține lucrarea de Misiune din Madagascar

  1. Pingback: Încotro să mergem Doamne? Susține lucrarea de Misiune din Madagascar — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.