VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

Noiembrie 29, 2018

Una din fete imi spua zilele astea despre tactica a patru studenti de a insela profesorul la un examen de anatomie. Profitand de faptul ca clasa are peste 50 de studenti si profesorul nu face prezenta niciodata, acesti 4 nu sau prezentat in ziua examenului. Cand notele studentilor au aparut, cei patru au facut reclamatie ca ei nu au primit notele. Profesorul dupa mai multe cercetari, nu reuseste sa gaseasca nici o evidenta a examenelor, mergand mai departe la conducerea universitatii sa gaseasca o solutie. Dupa o investigatie si consultare la nivel mai inalt, cei patru primesc nota zero. Faptul ca cei patru au sugerat ca profesorul ar fi pierdut examenele, au fortat nota la o examinare a acestui caz, unic in istoria universitatii. Dupa mai multe cercetari si investigatii, nici un coleg de clasa nu au putut sa atesteze prezenta celor patru studenti in clasa.

Sunt uimit cata energie se foloseste in furt si inselat. Se pare ca unii sunt numai pe furat, in inselaciuni sofisticate la care multi nici nu se gandesc. Cum poti sa fii milionar lucrand la stat cu un salariu mediu? Cum poti fi asa de bogat numai ca profesor sau doctor daca nu iei la buzunar din saracia altuia. Matematica inca nu sa schimbat, si 2+2 nu fac 5 sau 10. Sotia spunea ca ar fi mai usor sa-ti folosesti energiile in studiu decat in a descoperirea unei modalitati de furat.

Ca copii a lui Dumnezeu ni se cere sa traim in lumina. Furtul se facea noaptea, insa in zilele noastre sa face in ziua mare sub ochii tuturor. Practicile lui Vlad Tepes sunt demodate, insa o tara de hoti naste o generatie de hoti. Ma rog Domnului pentru Romania, sa dea Domnul pocainta si o traire in lumina si adevar. Nu imi pierd speranta ca Romania sa se intoarca la trairea inaintasilor nostri in pace si armonie unii cu altii in prezenta bunului Dumnezeu.

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Like and share appreciated….

Caius Obeadă

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.