SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TADJIKISTAN (18-24 noiembrie 2018)

-Se află în Asia Centrală şi face parte din fosta Uniune Sovietică.
-Are o populaţie de 8,9 milioane locuitori, din care 62 000 sunt creştini, dar creștini evanghelici sunt aproximativ 0,1%.
-Religia majoritară este islam.
-Este cea mai săracă ţară din fosta Uniune Sovietică.
-Se află pe locul 22 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.
Profilul persecuției:
Viața privată-80%; Viața familială-68%; Viața socială/comunitară-70%;
Viața civilă/națională-71%; Viața de biserică-77%; Violența -25%.
-Sursele principale de unde vin persecuţiile sunt: guvernul dictatorial, familia, societatea şi autoritățiile corupte.
-Creştinii se confruntă cu atacuri, hărţuiri, monitorizări din partea statului, presiuni pentru a renunţa la credinţa creştină şi alungări din sate.
-Unii convertiți sunt obligați să divorțeze, iar fetele sunt răpite și căsătorite cu bărbați musulmani. Studiul Islamului este obligatoriu la școală, iar creștinii sunt umiliți în clasă. Împărtășirea Evangheliei este un act ilegal.
– În 2011, a fost introdusă o nouă lege care interzice persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani să participe la activități religioase publice, excepție făcând doar serviciile de înmormântare. Aceasta este o problemă majoră pentru biserici, deoarece peste 50% din toți creștinii se află în această categorie.
– O altă lege, care datează din iulie 2012, interzice cetățenilor tadjici să meargă în străinătate pentru a primi educație religioasă, a predica, a preda sau a stabili legături cu organizații religioase străine.
-Introducerea unei legi în 1 aprilie 2009 a făcut ca toate comunităţile religioase să intre sub controlul guvernului. Prin această lege guvernul stabileste numărul şi locul clădirilor religioase. Această lege permite intervenţia statului în numirea clericilor.
-Toate publicaţiile religioase trebuie să fie aprobate de stat, de asemenea statul decide numărul publicaţiilor .
-Totuși, în pofida acestor probleme cu care se confruntă creștinii, rata anuală de creștere a creștinismului evanghelic este de 6,9%
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Tadjikistan, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Barnabasiad)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Sursa: Luncan Silviu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TADJIKISTAN (18-24 noiembrie 2018)

  1. Izbăvește Tu Doamne

    Apreciază

Comentariile sunt închise.