Voluntar în Africa: Adina trăieşte şi respiră pentru a-i ajuta pe oamenii din zonele sărace ale lumii FOTO

În fiecare an, o femeie din vestul țării își dedică cel puțin o lună pentru o cauză nobilă. Pleacă în Africa, unde încearcă să aducă un strop de bucurie pe chipurile unor copii și adulți care trăiesc în condiții greu de imaginat.

“Atât mă simt de împlinită acolo, în mijlocul lor, când sunt murdari pe lângă mine, flămânzi și pot să-i îmbrățișez, să-i iubesc și să-i ajut, simt că nu îmi lipsește absolut nimic. Sunt cea mai fericită acolo”. Pentru Adina Iuga, o hunedoreancă în vârstă de 43 de ani, “acolo” reprezintă Africa. În ultimii șapte ani, Adina își dedică cel puțin o lună din an pentru o cauză nobilă. Merge ca voluntar pe cel mai sărac continent, iar dramele prin care trec oamenii pe care i-a întâlnit sunt greu de imaginat.

“Mă duc la ei ca și cum m-aș duce la mine acasă. De obicei, lucrez cu adolescenți. De trei, patru ori pe săptămână mă întâlnesc cu ei, fac lecții biblice, îi învăț cântări, ei mă învață să dansez cum dansează ei. De la școală ei vin direct să facem lecții împreună. Și atunci îi întreb ce vor să le iau de mâncare, pentru că știu că ei vin flămânzi. Am plâns când am aflat că își doresc să le cumpăr să mănânce pâine. Mănâncă pâinea ca și cum am mânca noi cele mai scumpe delicatese”, ne povestește Adina unul dintre episoadele care au cutremurat-o din expediția în Africa.

Tânăra din comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, lucrează ca educator într-un orfelinat creștin din localitatea Crișcior. Adina are un suflet mare și și-a dorit mereu să ajute oamenii aflați în nevoie. A fost voluntar în diferite locuri din țară sau chiar în Republica Moldova. În urmă cu șapte ani, un reportaj realizat în Etiopia, în care era prezentată sărăcia din acea țară, a determinat-o să ia decizia de a pleca în Africa, pentru a ajuta oamenii de acolo.

A început imediat să caute pe Internet organizații creștine care-și desfășoară activitatea și în Etiopia. În scurt timp, Adina a găsit o organizație din America, a trimis un e-mail, iar reprezentanții asociației i-au transmis că poate merge ca voluntar într-un orfelinat pe care-l aveau în Etiopia, după ce au aflat că tânăra din județul Hunedoara iubește copiii.

Citește mai mult accesând:

Sursa: https://www.pressalert.ro/2018/11/voluntar-africa-adina-traieste-si-respira-pentru-ajuta-pe-oamenii-din-zonele-sarace-ale-lumii-foto/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.