Rugăciune pentru SUA!

Primele secţii de votare s-au deschis marţi pe coasta de est a SUA, pentru alegeri legislative şi locale care constituie un prim test la urne în timpul preşedinţiei lui Donald Trump şi vor fi hotărâtoare pentru sfârşitul mandatului său, informează AFP preluată de Agerpres.


Începând cu orele 06:00 (11:00 GMT), alegătorii pot vota în mai multe state de pe coasta de est – Connecticut, Maine, New Hampshire, New Jersey, New York, Virginia – precum şi în Kentucky, în centru. Dacă republicanii îşi vor pierde majoritatea în Congresul american, programul lui Donald Trump va fi profund afectat. 

În joc sunt 435 de locuri în Camera Reprezentanţilor, precum şi o treime în Senat (35 de locuri), 36 de posturi de guvernatori şi o multitudine de scrutinuri locale. 

Este prima ocazie pentru americani de a vota după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016, în urma unei campanii care, în ultimele săptămâni, s-a derulat într-un context extrem de tensionat. Ţara a fost îndoliată de cel mai sângeros atentat antisemit din istoria SUA, soldat cu 11 morţi, la Pittsburgh, şi zguduită de trimiterea de colete-capcană către înalte oficialităţi democrate.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/alegeri-hotaratoare-pentru-administra-ia-trump-primele-sec-ii-de-votare-s-au-deschis-pe-coasta-de-est-a-sua_1301932.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.