Ucraina – Războiul uitat | Andrew Worsop

Mass-media are o memorie scurta. Știrea de astăzi este uitata la câteva momente după difuzare sau la o zi după ce a fost publicată. Dar oamenii care trăiesc acel eveniment nu îl uită atât de repede, în special dacă este vorba despre viața lor. Povestea nu se termină doar pentru că mass-media a trecut mai departe.

Contextul războiului din Ucraina

Aceste afirmații descriu foarte bine ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. După ce revoluția din 2014 a înlăturat președintele pro-rus corupt, au început tulburări în țară, în zona cu populație rusă considerabilă, deoarece aceștia îl vedeau pe președintele demis ca pe unul de-al lor. Treptat personalul militar armat a fost văzut preluând controlul în Crimeea, pretinzând doar că apără populația civilă rusă. Ei nu purtau semne de identificare pe uniforme, așa că Rusia a spus că sunt doar voluntari. Cu toate acestea, după ce au ocupat toată Crimeea, și-au pus înapoi steagul rus și insignele companiei pe uniforme. Crimeea a fost declarată, împotriva legii internaționale, parte a Rusiei.

Curând după aceea, acest personal militar, fără insignă, a început să apară la proteste pro-ruse care în curând s-au transformat în conflicte armate în județele ucrainene Donetsk și Lugansk. În curând, ambele județe și-au declarat independența (DPR și, respectiv, LPR). Fără permisiunea guvernului ucrainian, un mare “convoi umanitar” a trecut granița din Rusia. Rebelii bine înarmați și bine organizați au început în curând să slăbească apărarea ucrainiană. Deși nu se știe câți dintre premilitari sunt soldați ruși, cu estimări variind între 15% și 80% (între 6.000 și 40.000), ceea ce se știe este că toți ofițerii superiori s-au născut în Rusia și servesc personalul militar rus (deși Rusia declară că aceștia sunt în permisie și nu sub ordine militare).

Citește mai mult accesând:

https://www.agentiakairos.ro/ucraina-razboiul-uitat-andrew-worsop/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ucraina – Războiul uitat | Andrew Worsop

  1. Pingback: Ucraina – Războiul uitat | Andrew Worsop — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.