E.A.U. – locul 40 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Există nivele de persecuţie foarte diferite pentru grupurile de creştini care trăiesc în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Societatea din EAU este destul de tolerantă cu creştinii expati şi aceştia au libertatea de a se închina în mod liber. Convertiţii la creştinism dintre musulmani înfruntă greul persecuţiei şi sunt sub o mare presiune de a renunţa la noua credinţă, atât din partea propriilor familii cât şi din partea societăţii ca întreg.

Chiar dacă, după toate aparenţele, guvernul promovează un climat de libertate religioasă, sprijinul pe care acesta îl acordă religie islamice este un factor ce contribuie la persecuţia creştinilor.

Cum suferă creştinii

În funcţie de trecutul lor, creştinii trec prin grade diferite de persecuţie. Creştinii expati îşi pot practica în mod liber credinţa, însă există şi unele restricții. Ei sunt liberi să se închine şi să-şi practice credinţa în mod privat, însă le este interzis exprimarea publică a credinţei, predicarea sau rugăciunea în public.

Prozelitismul de orice fel este ilegal, astfel încât creştinii trebuie să fie precauţi şi să folosească multă înţelepciune atunci când interacţionează cu musulmanii.

Convertiţilor de la islam le este frică să-şi dezvăluie conversia. Datorită acestui fapt, există puţine ştiri despre creştini care să fie ucişi sau care să fi suferit violențe fizice pentru credinţa creştină.

Citiți mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/10/28/e-a-u-locul-40-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la E.A.U. – locul 40 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Dumnezeu sa se îndure!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.