Preşedintele Trump vrea adoptarea unei legi care să pună capăt confuziilor generate de identitatea de gen

Administraţia preşedintelui Trump doreşte promovarea unei legi care să înlăture definiţia actuală a termenului de „transgender” (transsexual) în aşa fel încât genul unei persoane să fie legat de caracteristicile biologice pe care fiecare bărbat sau femei le primește la naştere.

Potrivit unui document obţinut de către publicaţia americană New York Times, Departamentul american al Sănătăţii are sarcina de a schimba definiţia legală a sexului, aşa cum este el definit în legea civilă unde se interzice discriminarea pe bază de sex.

Conform noii definiţii, genul unei persoane nu poate fi schimbat şi corespunde cu sexul biologic cu care respectiva persoană s-a născut.

Sub administraţia Obama, definiţia legală a genului a suferit o serie de modificări prin mai multe decizii, iar în final s-a decis că genul unei persoane este reprezentat de ceea ce acea persoană decide la un moment dat în viaţa ei, şi nu este legat de sexul biologic.

Această politică a creat o serie de probleme în spaţiul public, de la folosirea toaletelor in public, la colegi de cameră din internatele din şcoli sau colegii sau  programele orientate către o anumită categorie de sex precum şi alte asemenea situaţii care pot crea un conflict atunci când o persoană consideră că are un gen diferit de sexul biologic.

Sursa:

Acest articol a fost publicat în COMUNICATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.