Pacient: PĂMÂNTUL Diagnostic: PĂCATUL Stadiu: FAZĂ TERMINALĂ

2 Petru 3:10 ”Ziua Domnului va veni negreşit, ca hoţul la care nu te aştepţi; atunci cerurile se vor topi cu zgomot înfiorător, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.” Apocalipsa 21:1 ”Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră …”

Nu se mai vorbește despre el. Este un subiect cât se poate de evitat, de ocolit de toți … deoarece deranjează prea multă lume. În ciuda faptului că-i știm scopul, și anume acela de a fărâmița vieți, familii, comunități și națiuni întregi … alegem să evităm a mai vorbi despre el; doar îl practicăm în tăcerile noastre vinovate înaintea ochilor Lui ! Am ajuns să nu-i mai cunoaștem semnificația; iar cu ceea ce știm despre el încercăm să redefinim pentru a putea trăi mai ușor cu el deoarece apasă greu (atunci când ești viu …)

De-a lungul timpului, unii, din dorința de a se simți mai puțin vinovați de practicarea lui, s-au străduit să-l categorisească: mare sau mic. Ceea ce am uitat însă, este faptul că el, PĂCATUL, căci despre el e vorba, indiferent dacă este mare sau mic … are consecințe, iar în ochii Atotvăzătorului Dumnezeu, păcatul este … păcat iar plata lui este moartea !!! (Rom.6:23)

Cel mai grav fenomen care se poate produce în viața omului este acela de a fi lăsat de Dumnezeu în voia minții lui ! Rom. 1:28 ”Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor …”

Nici nu mai realizează când s-a produs retragerea lui Dumnezeu din viața lui. Își continuă mersul nestingherit crezând că sănătatea, bunăstarea materială și financiară sunt rezultatul binecuvântărilor lui Dumnezeu iar boala, lipsa și suferința sunt pedepsele Lui. Ajunge să confunde lumina cu întunericul, blestemul cu binecuvântarea și chiar … pe Diavolul cu Dumnezeu ! Toate acestea din cauza unui singur motiv: “Fiindcă n-a căutat să-L păstreze pe Dumnezeu …” ci a ales păcatul în locul unei vieți plăcute înaintea Lui !

Grozav lucru să fi lăsat de Dumnezeu și totuși … să crezi că ești cu El și El cu tine! Cât de mare trebuie să fie orbirea aceasta !?

Pe Dumnezeu nu-l deranjează păcatul. ÎL împiedică doar să lucreze în viața omului. De aici și concepția greșită că dacă Dumnezeu tace înseamnă că e de acord. Nici în eternitate nu-l va deranja … doar că atunci îi va limita prezența doar la ceea ce Apocalipsa denumește “iazul de foc și pucioasă…” acolo unde își vor petrece eternitatea Diavolul și toți slujitorii … păcatului !

Hristos, prin jertfa de la cruce, ți-a dat o natură nouă, sfântă și nesupusă păcatului. Trăiește în această nouă natură și CAUTĂ SĂ PĂSTREZI, până la sfârșitul vieții tale, această fire dumnezeiască prin care vei putea moșteni Cerul, Împărăția lui Dumnzeu !

Apocalipsa 22:11-12 ” … cine este întinat, să se întineze şi mai departe … şi cine este sfânt, să se sfinţească şi mai departe! Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”

Christian Dragomir

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pacient: PĂMÂNTUL Diagnostic: PĂCATUL Stadiu: FAZĂ TERMINALĂ

  1. Anca Vasilica spune:

    Ooo..,cat este de adevarat !

  2. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Comentariile sunt închise.