Indonezia – locul 38 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Mediul politic, cultural şi forţele religios concurează împreună pentru a-şi aduce aportul la persecuţia creştinilor din această țară din sud-estul Asiei. Partidele politico- religioase şi grupările islamice radicale exercită o influenţă puternică şi sunt responsabile pentru legislaţie, inspirată din legea Sharia, ți care este puternic defavorabilă creştinilor.

Grupările de radicali musulmani au o mare influenţă şi pot mobiliza mulţimi de sute de mii de oameni, aşa cum au făcut-o la protestele împotriva guvernatorului creştin al Jakartei, „Ahok”, care au avut loc între Septembrie 2016 şi Mai 2017, pentru o pretinsă blasfemie împotriva islamului.

Chiar dacă autorităţile centrale au anunţat intenţia lor de a înnăspri legislaţia privind blasfemia, cele mai multe probleme pentru credincioşii creştini apar la nivelul comunităţilor în care aceştia trăiesc, în confruntările cu grupările radicale locale.

Citiți mai mult accesând sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/10/14/indonezia-locul-38-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.