Un profet ne-a avertizat acum 50 de ani despre ceea ce trăim noi în prezent…

Francis A. Schaeffer - foto preluată de pe amazon.comFrancis A. Schaeffer(1912-1984) a fost un teolog creștin, filozof și o voce profetică. În timp ce alții încearcă să descifreze scrisul mâinii de pe perete… el deja îl citea clar, cu decade înainte ca acestea să se întâmple.

Citind cuvintele sale astăzi am fost deșteptat brusc, mai ales când vedem în jur așa de mulți lideri bisericești care continuă să doarmă lung și greu. Oare dacă îl vom asculta cu toți acum ne vom alarma sau ne vom deștepta? 

Să luăm în considerare un citat din cartea sa The God Who Is There (Dumnezeul care este acolo), publicată în 1968 (foto copertă alăturat). El scria: ”O mare parte din homosexualitatea modernă este o expresie curentă a negării antitezei. S-a ajuns la acest caz printr-o îndepărtare a distincției dintre bărbat și femeie. Așadar, bărbatul și femeia ca parteneri complementari a luat sfârșit”.

Da, Schaeffer a văzut aceasta acum 50 de ani, la circa un an înainte de Revolta de la Stonewall și ridicarea revoluției militante gay, și cu mult timp înainte de a se împinge pe scenă ”căsătoria” dintre persoanele de același sex.

El adăuga: ”Este un imperativ ca creștinii să realizeze concluziile care sunt trasate ca rezultat al morții absoluturilor”. Oare cât de imperativ trebuie să fie acest semnal ca noi să realizăm astăzi, în timp ce societatea împinge puternic spre a distruge ”binarul de gen” și în timp ce distinctivele bărbat-femeie sunt considerate ca un dușman? Deja în vremea lui Schaeffer exista un liberalism puternic în câteva denominații majore, inclusiv în cadrul UPCUSA (United Presbyterian Church in the United States of America – Biserica Prezbiteriană Unită din Statele Unite ale Americii).

Citiți mai mult:

https://crestinismtrait.blogspot.com/2018/10/un-profet-ne-avertizat-acum-50-de-ani.html?m=1

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.