Coaliţia pentru referendum. Bisericile şi partidele din Bihor și-au dat mâna pentru susţinerea familiei tradiţionale

Principalele culte şi partide din judeţul Bihor, adesea adversare, şi-au dat mâna pentru promovarea familiei tradiţionale şi le cer adepţilor să voteze „Da” la referendumul care va fi organizat pe 6 şi 7 octombrie pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Biserica şi partidele

Conferinţa organizată joi după-amiază de Coaliţia pentru familie în sala mare a Primăriei Oradea s-a ţinut cu uşile deschise, pentru că mulţimea de participanţi, mai numeroasă decât la oricare dezbatere publică organizată de municipalitate în ultimii ani, s-a întins până pe scări.

La evenimentul moderat de directorul postului de radio „Vocea Evangheliei”, Daniel Burtic, au participat reprezentanţi ai cultelor, printre care episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul reformat Csűri István, pastorul baptist Paul Negruţ, care este și rectorul Universităţii Emanuel, pastorul Liviu Apolzan, secretarul Comunităţii Penticostale Regionale Oradea, sau pastorul Petru Vidu, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea.

Potrivit organizatorilor, episcopii greco-catolic şi romano-catolic de Oradea, Virgil Bercea şi Bőcskei László, şi-au exprimat susţinerea faţă de referendumul privind modificarea Constituţiei, chiar dacă au putut lua parte la lucrările conferinţei. „Episcopul Bercea este internat în spital în Oradea, iar episcopul Bőcskei este plecat în străinătate”, a spus Burtic.

Sursa: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/coalitia-pentru-referendum-bisericile-si-partidele-din-bihor-si-au-dat-mana-pentru-sustinerea-familiei-traditionale-144274.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.