Votez DA!

Deși au trecut doar câteva zile de la declanșarea referendumului pentru căsătorie, în societatea românească se observă un climat general de intoleranță, de agresivitate atât la nivelul presei, cât și la nivelul relaților interumane.

Abordările care transformă exercitarea unui drept constituțional într‑o acțiune cvasi‑criminală sunt neelegante și lipsite de o minimă demnitate.

Istoria, dar și contemporaneitatea demonstrează că atunci când o națiune se dezice de valorile lui Dumnezeu, relațiile dintre oamenii care o compun se vor degrada și, mai devreme sau mai târziu, va ajunge să comită acte de violență greu de explicat. Noi, cei care susținem inițiativa de modificare a Constituției, suntem susținători ai valorilor conservatoare, dar avem un respect deosebit și pentru cei care văd lucrurile diferit de noi, însă nu vom accepta să ne fie încălcate libertatea de gândire, libertatea de expresie sau libertatea religioasă.

Suntem gata să acceptăm orice rezultat al referendumului pentru definirea căsătoriei ca și „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Suntem gata să acceptăm orice vor decide prin vot cetățenii români, dar nu credem că noi, inițiatorii și susținătorii acestui demers, în calitate de cetățeni ai României, ar trebui să ne simțim vinovați pentru că ne exercităm un drept constituțional.

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Votez DA!

  1. Implicarea este necesara!

Comentariile sunt închise.