Primul ministru australian promite schimbarea legilor privind libertatea religioasă, dar nu se va angaja într-un război cultural

Noul prim ministru al Australiei, Scott Morrison, a promis să schimbe legile pentru a proteja libertatea religioasă, asigurând în același timp alegătorii că nu se va angaja într-un război cultural pe problemele sociale divizioniste, în vreme ce își stabilește ordinea de zi ca nou lider al unui guvern  agitat.

Morrison a declarat că sunt necesare noi legi privind libertatea religioasă pentru a proteja populația credincioasă într-o societate în schimbare.

Dar, a spus el, nu a fost treaba lui să intervină în disputele culturale care nu contau atât de mult pentru australieni, adăugând totodată ca îi va lăsa pe alții să lupte pentru așa-zisele „probleme de război” din domeniul culturii, cum ar fi cursurile de civilizație occidentale în universități.

„Doar pentru că lucrurile nu au fost o problemă în trecut, nu înseamănă ca ele nu vor deveni o problemă în viitor,” a spus Morrison în cazul legislației pentru protecția libertății religioase – subiectul revizuirii de către guvern ca urmare a liberalizării căsătoriilor între persoanele de același sex.

„Așadar, voi lua o abordare proactivă cand este vorba de a ne asigura că libertățile religioase ale oamenilor sunt protejate. La sfârșitul zilei, daca nu ești liber să ai propriile tale convingeri religioase, ei bine, nu ești liber.”

Citiți mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/09/10/primul-ministru-australian-promite-schimbarea-legilor-privind-libertatea-religioasa-dar-nu-se-va-angaja-intr-un-razboi-cultural/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.