Creștini arestați în Egipt pentru „închinare în adunări neautorizate”

6 septembrie 2018 – Ieri autoritățile au adăugat înca 15 zile de închisoare pentru creștinii arestați pe data de 22 august în Egipt sub acuzația de „închinare în adunări neautorizate”.

După mobilizarea musulmanilor împotriva a doua biserici creștine din Luxor Governorate, 435 mile la sud de Cairo, poliția acuză biserica Coptă Catolică de închinare fără autorizație, potrivit activistului Safwat Samaan, notează Christian HeadLines.com

Poliția a închis biserica în orașul Al-Zaneeka, din Esna, în care se țineau slujbe de 18 ani, spune Șamaan. Încă 5 musulmani au fost de asemenea arestați, adăugându-se celor 10 arestați pe data de 24 august, în timp ce pregăteau încă un protest împotriva bisericii, potrivit publicației The Tablet.

Creștinii au fost arestați chiar dacă nu au ripostat împotriva demonstranților, a arătat raportul Bisericii Catolice. Pe lângă faptul că Creștinii sunt forțați de împrejurări să se închine în locuri ascunse, fără autorizații de funcționare, ei au fost acuzați și de faptul că perturbă liniștea și ordinea publică, stimulând astfel conflictele, potrivit presei locale.

Biserica a fost a treia din Luxor închisă în ultimele patru luni după ce musulmanii extremiști au protestat, oferind ca pretext poliției faptul ca este în pericol „securitatea” lor… dacă aceste Biserici vor fi legalizate. Sute de Biserici au depus cereri de legalizare în temeiul unei legi adoptate pe data de 28 septembrie 2016 care permite construcția de biserici, dar șansele ca aceste cereri să fie aprobate sunt foarte mici.

În ultimele 11 luni, autoritățile au aprobat numai 220 din cele 3730 de biserici sau clădiri ale cultului care au aplicat pentru legalizare, spun cei de la ziarul Watani. Multe din biserici au așteptat și 15 ani pentru a afla decizia asupra aplicării lor, iar după numărul mare de cereri, vor dura încă 17 ani pentru a primi permisiunea de a intra în legalitate bisericile neoficiale, conform ziarului Watani.

Citește mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/09/08/crestini-arestati-in-egipt-pentru-inchinare-in-adunari-neautorizate/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Creștini arestați în Egipt pentru „închinare în adunări neautorizate”

Comentariile sunt închise.