ALERTĂ-Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate din Senat, VOT FAVORABIL pentru revizuirea Constituției

Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate din cadrul Senatului au adoptat, marţi, un raport favorabil pentru propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, cu 12 voturi pentru şi 5 abţineri, scrie Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 9 mai 2017, cu 232 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/alerta-comisia-juridica-si-comisia-pentru-constitutionalitate-din-senat-vot-favorabil-pentru-revizuirea-constitu-iei_1286945.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ALERTĂ-Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate din Senat, VOT FAVORABIL pentru revizuirea Constituției

  1. Este momentul potrivit pentru a susține acest demers

    Apreciază

Comentariile sunt închise.