Semnele Sfârșitului- Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi după-amiază (ora locală) în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami

Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi după-amiază (ora locală) în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters, citată de Agerpres.

US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA) a precizat că mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre. Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe valuri de tip tsunami, dar mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului.

Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime.

Seismul s-a produs la ora locală 17:31. Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Santa Lucia.

Sursa: https://www.google.ro/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/mapamond/cutremur-puternic-in-venezuela-984577

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.