Biserica Penticostală Poarta Cerului

Sunt oameni care influențează atât de adânc viața altora, încât nu îți poți gândi istoricul vieții tale fără a nu-i include în ea. Probabil că influența lor se vede până undeva în veșnicie, când mulți tineri, asemeni mie, îi vom spune Domnului Isus Hristos: „din cauza pastorului Filip Ioan am devenit slujitori ai Tăi, Doamne; el ne-a motivat să Te iubim și să luptăm în armata Ta, Doamne, pentru că ne-a arătat modelul unui general al lui Hristos prin viața lui!”.

Păstorul Nelu Filip mi-a influențat viața în mod decisiv. Dar nu numai viața, ci și slujirea. În pașii tinereții, când încă viața mea nu avea rădăcini stabile și nici direcție clară, familia Filip Nelu și Lidia m-au primit din când în când în casa lor.

Păstorul Nelu Filip m-a ajutat cu sfaturi în mai multe cotituri ale vieții, iar viața mea s-a așezat pe făgașul slujirii datorită acestui om special al lui Dumnezeu. El m-a ajutat să prețuiesc Sfânta Scriptură, să o studiez, să iubesc pe oamenii lui Dumnezeu, să iubesc oamenii care au nevoie de mântuire, să îndrăgesc misiunea (în faza de atunci) și să îL iubesc cu toată inima pe Dumnezeu.

Chiar și azi mai iau idei din predicile dânsului sau ilustrații și le folosesc în predicile mele.

Dar sunt convins că nu doar viața mea a influențat-o, ci a vreo trei-patru generații de tineri care au fost deodată cu mine, după aceea și în această perioadă. Școala Biblică „Hristos pentru România” a fost o pepinieră prin care Dumnezeu a pregătit slujitori români pentru România, Europa (bisericile din Diaspora) și chiar oameni care au ajuns misionari „la marginile pământului (familia noastră ).

Înțelepciunea lui adâncă și a familiei lui, pasiunea pentru Dumnezeu, caracterul integru, experiența de viață cu Dumnezeu, generozitatea și dragostea lui pentru oameni îl situează între EROII CREDINȚEI din generația noastră.

Vă mulțumim pentru că ne-ați luat în „familia dvs”, dragă familie pastorală Nelu Lidia Filip!” Vă prețuim și vă iubim!

Marcel Saitis

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.