Românie, mă aude careva???

Popor român…„dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi”…

Citatul este rostit de Isus. Contextul este unul dureros. Rezultatul este nimicirea Ierusalimului. Nu ai obligația să citești ce scrie aici, dar ai obligația să aperi ceea ce este drept. Așadar, dacă ai și tu aceiași dorință, o Românie salvată, doar ascultă ce am de spus. Concluziile le poți trage singur.

Sunt zile în care dorul după pace, liniște și dreptate este atât de aprins încât doar cetățenia dumnezeiască mă mai fericește. Dar aleg să nu-mi pierd speranța pentru o zi mai bună pentru România. Aleg să cultiv într-un pământ uscat sămânța Scripturii și să aștept Cuvântul lui Dumnezeu cu rodul promis. Bineînțeles, aștept ca și frații mei români să facă la fel.

De ce atâta încredere în Biblie? Motivele sunt infinite dar unul este acesta: viața trăită conform principiilor lui Dumnezeu este cea mai îndestulătoare viață.

Cred că România poate să (re)vină pe pășuni ca cele pe care pășunau vacile păzite de flăcăiandru’ lui Ispirescu. Da, asocierea nu e prea frumoasă din toate prismele, dar să recunoaștem, uneori alegem să ne comportăm ca vitele, fără pic de simț moral sau discernământ.

Cum să mergem înspre patria mult dorită? Un răspuns mai bun ca cel din Biblie nu găsesc:

„Iată ce trebuie să faceţi: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecaţi în porţile voastre după adevăr, în vederea păcii; niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său şi nici să nu iubiţi jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul.” Zaharia 8:16,17

P.S. nu m-aș supăra ca mesajul să ajungă și la ceilalți flăcăi ai lu’ Ispirescu

Radu Beniamin

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.