CĂCI LA TINE ESTE IZVORUL VIEȚI

Orice lucru are un început sau o origine, o sursă sau un izvor de unde începe.
Psalmistul David, poet, profet și împărat, în Psalmul 36, în prima parte a versetului 9, când spunea: CĂCI LA TINE ESTE IZVORUL VIEȚII, se referea la Dumnezeu care este sursa vieții pământești. Apostolul Ioan, în cartea Apocalipsa 21:6, când zicea că: Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieții, făcea referire la Dumnezeu care este și sursa vieții spirituale.
Fiii lui Core, în ultimul rând al versetului 7 din Psalmul 87, au scris că: Toate izvoarele mele sunt în Tine.

Să observăm câteva izvoare spirituale:

1.IZVORUL VIEȚII SPIRITUALE.

Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre (Efeseni 2:1). Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har sunteți mântuiți) – Efeseni 2:4-5 .

2.IZVORUL PUTERII SPIRITUALE.

Ci voi veți primi o putere, când se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria și până la marginile pământului.

3.IZVORUL ÎNTREȚINERII SPIRITUALE.

Isus a răspuns: Este scris: Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu (Luca 4:4). Prin urmare, Cuvântul lui Dumnezeu întreține viața noastră spirituală.

4.IZVORUL BUCURIEI SPIRITUALE.

Și nu numai atât, dar ne și bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea (Romani 5:11).

5.IZVORUL ÎNȚELEPCIUNII SPIRITUALE.

…izvorul înțelepciunii este ca un șivoi care curge într-una (Proverbe 18:4b). Înțelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și roduri bune bune, fără părtinire, nefățarnică (Iacov 3:17).

6.IZVORUL MINUNILOR SPIRITUALE.

El face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr (Iov 9:10).

7.IZVORUL BINECUVÂNTĂRILOR SPIRITUALE.

Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să rămână pe vecie înaintea Ta! Căci ce binecuvântezi Tu, Doamne, este binecuvântat pentru veșnicie!.

Și lista ar putea continua, dar să încheiem cu ce spune Iacov: orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare (Iacov 1:17).

VĂ DORESC SĂ AVEȚI PARTE DE TOT CE AVEȚI ȘI MAI VREȚI, DE TOT CE NU AVEȚI ȘI VĂ DORIȚI, DE TOT CE VĂ LIPSEȘTE ȘI NU ȘTIȚI…..

Cu dragoste,

Radu Pavel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.