SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ MAURITANIA -12-18 august 2018

-Mauritania se află în N-V Africii.
-Are o populație de 4.26 milioane locuitori, din care 10 000 sunt creștini, iar creștini evanghelici sunt 0,1%. 96% din populația Mauritaniei este considerată neatinsă de Evanghelie.
-Mauritania se află pe locul 47 în clasamentul țărilor cu persecutii.
Profilul persecuției:
Viața privată-68%; Viața familială-68%; Viața socială/comunitară-67%;
Viața civilă/națională-73%; Viața eclesială-66%; Violența -71%.
-Religia oficială este islam, iar Legea Sharia este sursa care stă la baza Constituției.
– Celor care au părăsit islamul pentru a-L urma pe Isus, deseori li se interzice să beneficieze de resursele comunitare, cum ar fi apa și folosirea unor drumuri publice, pecum și a altor resurse de care au nevoie. Este vital să aibă acces la aceste resurse pentru a supraviețui într-o țară plină de sărăcie.
-Persecuțiile principale vin din partea islamiștilor extremisti, familiei, societății, liderilor de moschei și grupărilor teroiste, în special Al-Qaeda.
-Guvernul interzice distribuirea materialelor religioase care nu au conținut Islamic.
– Orice persoană care părăsește islamul poate fi pedepsită cu moartea, dacă nu renunță la credința creștină în trei zile.
-Este considerat ilegal ca cineva sa intre într-o casă în care este cineva creștin.
-O parte din credincioșii din Mauritania sunt analfabeți, de aceea neputând citi în Biblie le este foarte dificil să înțeleagă bine Cuvântul Domnului.
-Creștinii se întalnesc în secret.
-Al-Qaeda sprijină populația din Mauritania să distrugă creștinii.
-În ciuada acestor restricți și probleme cu care se confruntă credincioșii din Mauritania, rata de convertire anuală la creștinismul evanghelic este de 6,7%, iar lucrul acesta este încurajator.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Mauritania, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Door & Joshua Project )
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Sursa: Luncan Silviu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.