V O R B E

Puțini evanghelici știu că Richard Wurmbrand, cunoscut în toată lumea pentru critica necruțătoare la adresa partidului comunist, a avut și o perioadă de atașament profund față de ideologia acestui partid. A fost atât de atașat cauzei „proletare”, încât a făcut închisoare la Văcărești și Doftana ca ilegalist comunist în perioada 1929-1932.

Redau mai jos un fragment scris de Wurmbrand în 1933, când a decis să abandoneze toxica și falimentara ideologie comunistă.

Am ajuns la convingerea fermă că Partidul Comunist, cu politica lui actuală, cu conducerea ce o are acum, cu structura lui organizatorică, e dușmanul cel mai primejdios al clasei muncitoare. Clasa muncitoare este momită cu fraze frumoase despre dreptate și egalitate socială, e momită cu revoluția iminentă, e îmbiată să se sacrifice pentru apărarea statului „proletar” Uniunea Sovietică. Și în acest timp conducătorii sovietici, nepăsători față de suferințele celor căzuți în închisori, fiindcă au ascultat de îndemnurile lor, benchetuiesc cu Mussolini și Roosevelt, se plimbă cu vagoane regale, își asigură averi frumoase și depozitează bani la băncile capitaliste din străinătate…”

Citatul provine dintr-un articol scris de colegul meu, Ciprian Bălăban. Materialul va apărea în Jurnalul Pleroma.

Via: Emanuel Conțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.