Intre logica si toleranta…

Cu siguranta poti sa treci nepasator pe linga unul care iti spune ca e Stefan cel Mare. Sau poti sa te uiti la el cu mila si sa zici saracul de el are nevoie de ajutor. Ajutor psihiatric sau poate chiar umanitar.

Cind eram in anul sase si studiam psihiatria, astfel de oameni erau la sectia inchisi.

Ca studenti ni s-a permis sa intram la sectia inchisi, doar o singura data. Sentimentul pe care l-am avut a fost ca am intrat in iad. Oamenii se miscau aiurea intruna, ca intr-un furnicar si fiecare pretindea ca e altcineva decit ii scria in buletin. Partea interesanta era ca nimeni nu se sifona de pretentiile celuilalt pt ca nimeni nu baga in seama pe celalalt. Unul era Isaac Newton si purta cu el o gramada de hirtii cu formule matematice si din cind in cind se apuca de calcule doar de el stiute, altul era Mihai Viteazu si dadea mereu ordine generalilor sai, altul era Nicolae Iorga si scria carti de istorie etc. Camera era supravegheata de citiva bodyguards care limitau altercatiile destul de frecvente,ivite cind lumea cuiva se intersecta cu a celorlalti. Intre altercatii era o agitatie continua a unor oameni cu identitati pierdute.

Atunci profesorul ne-a spus ca daca ei ar fi mai multi ne-ar inchide pe noi in ospicii.

Nu voi uita niciodata acea zi de seminar.

Transpunind lucrurile la realitatea de astazi, in care corectitudinea politica ne cere sa respectam identitatea asumata a celuilalt, e ca si cum traiesc aievea acea zi de seminar si ea se repeta in fiecare zi.

Adica daca un barbat de 60 de ani pretinde ca e o fetita de 13 ani, tu ar trebui sa fii de acord cu el. Daca o femei isi tatueaza pielea cu solzi de reptila ar trebui sa-i respecti identitatea de crocodil.

Daca un barbat pretinde ca el este femeie atunci poate folosi toaleta femeilor si se poate casatori cu un barbat etc.

Mi-e greu sa accept ca traiesc intr-o lume in care devine imperios necesar sa reafirmam ca laptele e alb, ca zapada e rece, ca femeia e femei si barbatul e barbat si ca aceste lucruri nu pot fi altfel decit in lumea celor inchisi.

Foarte multa lume vine cu argumentul:

„Dar ce ma intereseaza ce face omul in intimitatea lui? Daca nu ma deranjeaza e ok. ”

Oare cit de ok este acest lucru?

Cu siguranta nu poti controlata viata intima a cuiva, dar nu am auzit pe nimeni sa fi urmarit viata intima a vreunui LGBT-ist si sa-l fi pus la punct ca l-a surprins in flagrant.

Dar cind LGBT-isti fac parada pe strada si pretind ca ei sunt normali si ca noi ceilalti trebuie sa le acceptam identitatile lor asumate, atunci nu mai vorbim de viata intima, ci de presiune sociala care cere un raspuns din partea celorlalti.

A ma forta sa-ti admit ca normala, comportarea patologica, nu are nici o legatura cu viata intima a individului. Daca vrei viata intima, de ce iesi in strada si-ti ridici poalele in cap?

Cred ca devine critic ca logica, sa fie predata in toate clasele primare, pt ca lumea LGBT-istilor cauta sa rastoarne tot ce credeam ca indubitabil de logic si clar.

De ce nu putem respecta identitatea falsa a cuiva?

Raspunsul scurt ar fi ca asa ne spune logica si bunul simt. O societate poate exista cind opereaza cu adevarul si realitatea, tot ce este dincolo de asta trebuie repudiat ca daunator si neavenit.

Toleranta dusa la extrem este la fel de vatamatoare ca si fundamentalismul ideologic.

Imaginati-va ca o alta persoana ar pretinde ca e Iohanis si ar merge la Cotroceni pretinzind dreptul la semnatura de presedinte.

Sau ca cineva pretinde ca e Becali si emite pretentii la proprietatile lui?

Poatem oare tolera un om care zice ca doi plus doi fac zece doar pt ca asa vrea el? De ce oare sa nu facem asta in numele tolerantei, a respectului pt dreptul la opinie a celuilalt ?…

Vedeti de ce orice neadevar are consecinte?

Nu putem trai decit in lumea reala si orice pretentie care nu concorda cu realitatea trebuie combatuta ca pe un pericol social.

Cind esti singur acasa la tine, poti pretinde ca esti cine vrei tu, dar cind iesi in public si pretinzi o identitate care contrazice realitatea, trebuie sa fii pus la punct in numele adevarului.

Iata de ce nu putem tolera identitati false.

Dr. David Ille

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Intre logica si toleranta…

  1. Un articol interesant

    Apreciază

Comentariile sunt închise.