Myanmar – locul 24 în Topul Mondial al Persecuției

În Myanmar liderii budişti sunt cei care instigă la persecuţie împotriva creştinilor care trăiesc în comunităţile budiste. Mişcarea budistă radicală Ma Ba Tha s-a autointitulat protectoarea budismului, pe care îl consideră religia naţională a ţării. Această organizaţie a fost scoasă în afara legii recent, însă chiar și așa se aşteaptă să-şi continue activităţile.

Autorităţile locale, în special în zonele rurale, îi favorizează pe liderii budişti. Acest lucru conduce la discriminare împotriva creştinilor, care reprezintă de cele mai multe ori o minoritate etnică şi religioasă.

Creştinii care s-au convertit de la budism, islam sau  credințele tribale, experimentează persecuţie în familie şi în comunitate şi sunt considerați trădători.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/08/02/myanmar-locul-24-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Myanmar – locul 24 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Dumnezeu va lucra!

    Apreciază

  2. Pingback: Myanmar – locul 24 în Topul Mondial al Persecuției — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.