Mărturii din Grecia devastată de incendii

‘Ce se întâmplă aici în estul Attici este un adevărat iad negru. După ce am trecut de sute de mașini și case distruse de flăcări, am ajuns în curtea unde poliția a spus că mai mulți oameni au fost găsiți morți.

I-am văzut pe unii dintre ei întinși pe pământ, în timp ce ceața acoperea locul și un miros toxic se răspândea în atmosferă.

Cei mai mulți dintre ei erau turiști care încercaseră să găsească refugiu, dar nu au reușit.

L-am strigat pe vărul meu, dar nu îmi răspundea. Am văzut cum focul încă mai mocnea în copaci, stâlpii de electricitate erau răsturnați în jur, fiind arși la rândul lor. Imediat după aceea, poliția a blocat accesul tuturor în acea zonă, fiindu-le permis doar salvatorilor’, a povestit Kostas Koukoumakas din orașul Mati, pentru BBC News.

Localitatea Mati care a fost devastată de flăcări, luni noaptea, se află la 40 de kilometri de Atena. Aici au fost găsite 26 de cadavre carbonizate într-un spațiu deschis.

Nikos Economopoulos, șeful Crucii Roșii din Greciei, a declarat: „Au încercat să găsească un traseu de evacuare, dar, din nefericire, acești oameni și copiii lor nu au apucat să se salveze. La final s-au îmbrățișat când au văzut că nu mai au scăpare din flăcări’.

Trupurile au fost găsite într-o curte situată la o distanță de doar 15 metri de mare, au mai spus autoritățile.

Alte sute de persoane au fost mai norocoase și au reușit să ajungă la siguranța mării. Navele patrulei de Coastă au salvat sute de persoane care au reușit să ajungă în porturi sau pe plaje.

„Din fericire, marea era aproape și am intrat în apă, deoarece flăcările ne-au urmărit până la mare’, a spus un supraviețuitor, Kostas Laganos. ‘Simțeam că ne arde spatele și ne-am scufundat în apă. Am putut să spun doar ‘Doamne, să fugim să ne salvăm’, a povestit bărbatul.

George Vokas, a cărui familie a scăpat pe mare, dar a cărui casă și mașini au fost arse, a declarat pentru BBC News că două femei pe care a încercat să le ajute au murit. „Vorbim despre o catastrofă biblică în această minunată zonă a lui Mati”, a spus el.

Satul este situat în regiunea Rafina, care este populară printre turiștii greci, în special pentru pensionari și copiii care frecventează taberele de vacanță, notează agenția de presă Reuters.

Cel puțin 150 de persoane au fost rănite în zonă.

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/marturii-din-grecia-devastata-de-incendii-este-un-adevarat-iad-negru-2339985

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mărturii din Grecia devastată de incendii

  1. Dumnezeu sa se îndure

    Apreciază

Comentariile sunt închise.