Incursiune în istorie

Noaptea de 18-19 iulie anul 64 d. Hr. :

(ante diem XV Kalendas Augustas, anno DCCCXVII)

Istoria consemnează faptul că în noaptea de 18-19 iulie 64, Roma a fost cuprinsă de cel mai mare incendiu din istoria acestui oraş, pe atunci capitala Imperiului Roman. În momentul incendiului, Roma, aproape de apogeu, era una din cele mai importante metropole ale Antichității. Număra circa 800.000 de locuitori.

Chiar împăratul Nero s-a folosit de acest eveniment pentru a începe persecuția asupra creștinilor. Creştinii erau consideraţi atunci o sectă, oameni de care lumea trebuia să scape, ”ţap ispăşitor” în faţa poporului roman pentru distrugerea orașului.

În primul secol, creţtinismul se răspândise rapid în Roma, Asia Mică, Grecia şi în toate regiunile limitrofe Mării Mediterane.

Din acea zi a început prigoana creştinilor în Roma.

Incendiul a pornit din zona Circus Maximus și a făcut ravagii timp de șase zile și șase nopți, propagându-se practic în întregul oraș. Din 14 cartiere ale Romei, trei au fost complet distruse, șapte puternic deteriorate, doar trei rămânând intacte. Si azi se mai vad ruinele Circului ”Circus Maximus” care a fost distrus complet de incendiu. Arena era dedicata curselor, la acea vreme era cea mai mare incintă sportivă a lumii antice !

(Surse : Wikipedia.org, Historia.ro)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Incursiune în istorie

  1. liliana zice:

    La noapte se implinesc 1954 de ani si vremurile sunt cam la fel pentru crestini.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.