Laos – Locul 20 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

În Laos creştinii suferă persecuţie din partea guvernului comunist, a autorităţilor locale şi din partea propriilor familii şi a vecinilor. Din cauza mâinii de fier cu care este condusă țara de către guvernul comunist, religia este văzută ca un element ostil.

Creştinismul este privit ca fiind o influenţă a culturii occidentale şi, prin urmare, este considerat periculos. În ultimii ani guvernul a luat măsuri pentru a creşte nivelul de supraveghere a  bisericilor neautorizate, folosindu-se pentru acest lucru de bisericile considerate oficiale, lucru care a dus la arestarea şi pedepsirea cu închisoare a multor credincioşi.

Autorităţile locale şi cele regionale împiedică orice desfăşurare de activităţi creştine şi colaborează de multe ori cu lideri budişti pentru a exercita presiuni asupra creştinilor, în special a celor nou convertiţi. În cele mai multe cazuri, propriile familii ale celor care se convertesc sunt cei care încep persecuţia credincioşilor.

Cum suferă creştinii

Deoarece autorităţile comuniste  monitorizează strict activităţile creştinilor, inclusiv cei din bisericile oficiale, orice adunare religioasă trebuie să fie raportată către oficialități înainte ca să aibă loc.

Bisericile de casă sunt forţate să îşi desfăşoare activitatea în secret, în mod ilegal.

Convertiţii la creştinism care provin din comunităţile budist-animiste sunt forţaţi de către familie şi comunitate să renunţe la credinţa creştină. Unii credincioşi sunt arestaţi şi deţinuţi dacă sunt descoperiţi că efectuează activităţi religioase ilegale sau deţin literatură religioasă. Alţi credincioşi sunt ameninţaţi, amendaţi sau chiar bătuţi în încercarea de a-i determina să renunţe la creştinism.

Citiți mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/07/08/laos-locul-20-in-topul-mondial-al-persecutiei/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Laos – Locul 20 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Pingback: Laos – Locul 20 în Topul Mondial al Persecuției — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.