Cea mai mare biserică de casă din Beijing – hărțuită de către autorităţile comuniste

Autorităţile comuniste locale au apelat la un grup de persoane certate cu legea pentru a pătrunde în perimetrul bisericii Zion Church, cea mai mare biserică de casă din Beijing, ca să-i ameninţe pe credincioşii care sunt consideraţi că fac parte dintr-un cult.

Organizaţia International Christian Concern (ICC), a raportat că o solicitare pentru rugăciune a fost transmisă printr-o aplicaţie de mesagerie electronică, pentru ca mâna lui Dumnezeu să intervină în situaţia creată.

Incidentul a avut loc pe 5 iulie a.c., când persoane rău-intenționate au împiedicat membrii bisericii să se adune pentru închinare.

Credincioşilor nu le-a fost permisă nici să înlăture cordoanele care blocau intrările în clădire şi nici să aibă acces la calculatoarele sau documente aflate în interiorul clădirii bisericii.

„Ultimele represiuni ale autorităţilor comuniste împotriva creștinilor din China reflectă dispreţul total pe care preşedintele chinez Xi Jinping îl are pentru religie. China trece prin cea mai grea persecuţie împotriva creştinilor de la Revoluţia Culturală iniţiată de către Mao,” a declarat Gina Goh, director regional în cadrul ICC.

„Statele Unite şi comunitatea internaţională nu ar trebui să rămână indiferente la nedreptăţile la care sunt supuşi creştinii chinezi. Să continuăm să ne rugăm pentru putere şi înţelepciune pentru Biserica din China care trebuie să treacă prin această perioadă dificilă.”

Zion Church are peste 1.500 de membri împrăştiaţi în 8 adunări aflate mai multe locaţii din Beijing, şi reprezintă o ţintă a represiunii dusă de către autorităţile comuniste.

Autorităţile au încercat sa forțeze conducerea bisericii să instaleze camere de vedere pentru a spiona credincioşii, atât în interiorul cât şi în jurul clădirii bisericii.

Organizaţia China Aid a relatat că biserica se află în dificultate, având de ales între a ceda insistențelor autorităţilor care cer o mai intensă monitorizare a credincioşilor şi dreptul la libertate religioasă care este garantat de către constituția chineză.

Pastorul bisericii, Guo Xijun, s-a opus instalării camerelor de luat vederi.

Citiți mai departe accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/07/13/cea-mai-mare-biserica-de-casa-din-beijing-hartuita-de-catre-autoritatile-comuniste/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cea mai mare biserică de casă din Beijing – hărțuită de către autorităţile comuniste

  1. Pingback: Cea mai mare biserică de casă din Beijing – hărțuită de către autorităţile comuniste — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.