Trei aspecte ale vieţii de credinţă, 1 Corinteni 10.14, 19-22, 25-26

În spatele idolilor reali din punct de vedere fizic, apostolul Pavel scrie clar că sunt duhurile necurate. Ce idee aduc ele în mintea creştinilor ? Că se poate sta pe două scaune, adică poţi să fii credincios, dar să faci şi ceea ce ştii că nu este bine !

Trăirea de acest fel, ÎL întărâtă pe Dumnezeu la gelozie ! Iar aceasta va aduce consecinţele pe care nu ni le dorim ! De aceea sfatul apostolului Pavel este :

„ … fugiţi de închinarea la idoli”.

Idolii erau în Corint, iar creştinii, nu aveau cum să scape de ei, (erau în proprietatea particulară a altora), dar credincioşii puteau să treacă pe lângă ei, fără a li se închina.

Din acest pasaj învăţăm că orice creştin îşi trăieşte viaţa în cel puţin trei medii diferite : la Biserică (unde de obicei are / dă cel puţin aparenţa de om credincios), apoi el trăieşte în public (este ceea ce văd la el oamenii din lume, din afara casei), iar apoi putem aminti viaţa trăită în familie) acasă.

Trei aspecte (realităţi) ale vieţii creştinilor :

I. Trăirea cultică (sau viaţa în / din Biserică)

„Paharul binecuvântat, pe care-l binecuvântăm, nu este el împărtăşirea cu sângele lui Hristos ? Pâinea pe care o frângem, nu este ea împărtăşirea cu trupul lui Hristos ? Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulţi, suntem un trup ; căci toţi luăm o parte din aceeaşi pâine”. (I Corinteni 10 : 16 – 17)

II. Trăirea în particular, (acasă)

„Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor ; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor. Sau vrem să întărâtăm pe Domnul la gelozie ? Suntem noi mai tari decât El ?” (I Corinteni 10 : 21 – 22)

III. Trăirea în public, (la piaţă)

„Să mâncaţi din tot ce se vinde pe piaţă, fără să cercetaţi ceva din pricina cugetului. Căci „al Domnului este pământul şi tot ce cuprinde el”. (I Corinteni 10 : 25 – 26)

De ce le atrage atenţia apostolul Pavel, credincioşilor din Corint cu privire la aceste lucruri ? Contează ce fel de viaţă am în afara Bisericii ? Nu am libertatea să trăiesc cum îmi place mie ? Bineînţeles că nu !

Citește mai mult accesând:

http://www.cezareea.ro/trei-realitati-din-viata-crestinului-1-corinteni-10-14-19-22-25-26/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trei aspecte ale vieţii de credinţă, 1 Corinteni 10.14, 19-22, 25-26

  1. Minunate cuvinte

    Apreciază

Comentariile sunt închise.