Africa – continentul cu cei mai mulţi creştini de pe glob

Potrivit unor date recente, Africa a devansat America Latină şi a devenit continentul cu cei mai mulţi creştini din lume.

Centrul pentru studiul global al creştinismului (Centrul) din cadrul Institutului Teologic Gordon-Conwell din SUA a publicat date conform cărora în Africa sunt peste 631 milioane de creştini, ceea ce reprezintă peste 45%  din populaţie.

În America Latină numărul creştinilor este estimat la 601 milioane de oameni. Deşi mai puţini decât în Africa, ei reprezintă 92% din populaţia de pe continent.

Conform CBS News, Zambia este ţara din Africa cu cei mai mulţi cetăţeni creştini, în jur de 95,5%.

După Zambia, urmează Republica Seychelles cu 94,7% din populaţie de religie creştină.

Pe locul trei este Rwanda.

Conform Centrului, un studiu efectuat anul trecut a arătat că în Africa erau 582 milioane de creştini, iar America Latină depăşea continentul african având o populaţie de religie creştină de 591 milioane de persoane.

A treia pe lista cu cei mai mulţi creştini în 2018 este Europa cu 571 de milioane, sau 77% din total. Locul patru este ocupat de Asia cu 388 de milioane de creştini, deşi pe aceste continent populaţia de religie creştină reprezintă doar 9% din totalul populaţiei.

Asia este singurul continent unde numărul creştinilor nu a crescut în mod semnificativ din 2017 până în acest an.

Citește mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2018/07/12/africa-continentul-cu-cei-mai-multi-crestini-de-pe-glob/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Africa – continentul cu cei mai mulţi creştini de pe glob

  1. Dumnezeu ne cheamă pe nume

    Apreciază

Comentariile sunt închise.