CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ÎNVINGEREA TEMERILOR

„Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.” Psalmul 56:3

Trebuie să înveţi să înfrunţi lucrurile de care te temi, pentru că de fiecare dată când faci acest lucru, puterea lor asupra ta scade. În plus, capeţi încredere că poţi învinge şi următorul obstacol. Ţi-ai dori să fii unul dintre acele suflete brave care apucă viaţa „de coarne”? Ei bine, ştii ceva? Mulţi dintre acei oameni simt aceeaşi teamă pe care o simţi şi tu când începi un lucru nou. Care este diferenţa? Ei se încred în Dumnezeu şi refuză să se lase opriţi!

Alice era casnică, fiind măritată de 30 de ani cu Richard, un om de afaceri. Deoarece el a rezolvat mereu toate lucrurile, ea a învăţat să nu-şi asume niciodată riscuri. Drept rezultat, cea mai mare teamă a lui Alice, era aceea că va fi părăsită. Le spunea mereu prietenelor sale: „Sper că voi muri înaintea lui Richard, pentru că n-aş fi în stare să mă descurc singură.” Însă când Richard a avut un atac de cord, Alice s-a găsit în postura de a-i purta de grijă, fiind nevoită, în plus, să ia decizii pentru amândoi. La început Alice era cu nervii la pământ, însă odată ce a început să se impună, a făcut o descoperire interesantă: siguranţa nu rezidă în a avea diverse lucruri, şi în a le manevra. A descoperit că înfruntarea temerilor a fost floare la ureche în comparaţie cu anii petrecuţi simţindu-se inadecvată, dependentă şi fără ajutor. Înfruntarea temerilor este întotdeauna mai uşoară decât sentimentul de neajutorare. De fapt, când permiţi fricii să te oprească, ajungi să trăieşti în compania sentimentelor de spaimă şi imobilitate, care sunt de zece ori mai rele decât înfruntarea fricii şi trecerea mai departe!

Acest articol a fost publicat în Mesaje pentru suflet. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ÎNVINGEREA TEMERILOR

  1. liliana spune:

    Da si e de 10 orice mai greu cand ramai vaduva si pentru totdeauna trebuie sa iei tu toate deciziile.Ai temeri inaintea oricarei decizii.

Comentariile sunt închise.