Turkmenistan – Locul 19 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Creştinii din Turkmenistan sunt persecutaţi de către autorităţi, însă există presiuni asupra lor și din partea societăţii şi a culturii islamice. Autorităţile guvernamentale prigonesc creştinii prin intermediul poliţiei secrete dar şi a autorităţilor şi poliţiei locale. Nu sunt permise nici un fel de activităţi religioase, altele decât cele aprobate de către stat.

Creştinii trebuie să îşi practice credinţa în afara structurilor aprobate de stat, motiv pentru care sunt etichetaţi ca fiind „extremişti” şi sunt de multe ori suspectaţi că îşi desfăşoară activitatea în secret pentru că doresc să răstoarne guvernul.

În plus faţă de persecuţia din partea autorităţilor, creştinii care se convertesc de la islam sunt presaţi şi de către familii şi comunitate ca să revină la religia islamică. De multe ori familia celui convertit se uneşte cu membri ai comunităţii locale şi îl presează să revină la islam, şi sunt dese cazurile când se ajunge şi la violenţă fizică.

Cum suferă creştinii

Toate activităţile creştine din Turkmenistan sunt monitorizate intens de către stat. Raziile asupra caselor unde există adunări de creştini neautorizate sunt la ordinea zilei, iar credincioşii sunt ameninţaţi, arestaţi, amendaţi şi trimiși la închisoare. Materialele religioase sunt confiscate ca fiind marfă de contrabandă.

Pentru mulţi creştini persecuţia începe cu propria familie sau din partea vecinilor. Unii sunt încuiaţi în case, bătuţi şi dezmoşteniţi drept pedeapsă pentru că au ales credinţa creştină. Clerii musulmani locali predică adeseori împotriva acestor convertiţi şi fac apeluri la membrii comunităţii să se unească împotriva creştinilor. Din cauza acestei persecuţii intense mulţi convertiţi îşi ascund credinţa creştină şi devin „credincioşi în secret”.

Citiți mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2018/07/01/turkmenistan-locul-19-in-topul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Turkmenistan – Locul 19 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Dumnezeu sa se indure

    Apreciază

Comentariile sunt închise.