CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU FII UN ÎNCURAJATOR!

„… Epafrodit, fratele şi tovarăşul meu de lucru şi de luptă, trimisul şl slujitorul vostru pentru nevoile mele.” Filipeni 2:25

William Barclay spune: „Este uşor să râzi în faţa idealurilor, să torni apă rece pe entuziasm şi să-i descurajezi pe ceilalţi. Lumea e plină de astfel de oameni. Însă suntem datori să ne încurajăm reciproc. De multe ori, un cuvânt de laudă, sau de apreciere sau de înveselire au ajutat un om să rămână în picioare. Binecuvântat fie cel care spune astfel de cuvinte.”

Epafrodit a fost numit de Pavel „… fratele şi tovarăşul meu de lucru şi de luptă, trimisul şi slujitorul vostru pentru nevoile mele.” De ce avea Pavel nevoie? De încurajare! Imaginează-ţi ce înseamnă să rămâi în memoria oamenilor ca cel care l-a încurajat pe apostolul Pavel! Cei cu aceeaşi inimă ca a lui Epafrodit ştiu „… ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită!” (Proverbele 15:23) Ei îi încurajează pe cei deznădăjduiţi şi mângâie pe cei ce suferă. De fapt, îi căutăm în vremuri de criză, pentru că prin simpla lor prezenţă ne simţim înălţaţi.

În Biblie găsim o mulţime de asemenea personaje. Când Moise s-a simţit copleşit, Ietro i-a fost sfătuitor şi l-a încurajat (vezi Exodul 18:1-27). Când Pavel era singur în închisoare, Epafrodit şi-a pus viata în primejdie pentru a veni să-l viziteze şi încurajeze (vezi Filipeni 2:25-30). De asemenea, Pavel a găsit mare sprijin şi în Timotei (vezi 2 Timotei 4:9) şi mai târziu în Ioan Marcu (vezi 2 Timotei 4:11). De fiecare dată când a trecut printr-o încercare, Dumnezeu îl înconjura cu oameni care-i ofereau ajutor concret şi susţinere spirituală când avea cea mai mare nevoie de ea.

Aşa că cere-i azi Lui să te transforme într-un încurajator ale cărui cuvinte şi acţiuni să aducă alinare şi sprijin celorlalţi. Nu există chemare mai mare!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU FII UN ÎNCURAJATOR!

Comentariile sunt închise.