Vietnam – Locul 18 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Principalii responsabili de persecuţia creştinilor din Vietnam sunt autorităţile guvernamentale şi cele locale, la care se adăugă cultura tribală. Vietnam este una dintre cele cinci ţări din lume care încă mai este condusă de un partid comunist.

Sunt adoptate legi care dezavantajează minoritatea creştină, iar aplicarea acestora aduce persecuţie pentru creştini din partea autorităţilor locale . Cea mai mare confesiune creştină din Vietnam este cea romano-catolică, care este considerată ca fiind suspectă pentru că ar avea legături cu puterile străine.

Liderii grupurilor etnice consideră creştinii nişte trădători ai culturii şi identităţii lor tribale, şi membrii multor comunităţi rurale se unesc cu ei în persecuţia împotriva creştinilor.

Montaniarzii (oamenii de la munte) reprezintă un grup etnic ce conţine o minoritate importantă de creştini protestanţi, sunt consideraţi într-un mod mai deosebit ca fiind suspicioşi de către autorităţi.

Cum suferă creştinii

Comunităţile creştine istorice se bucură de o oarecare libertate în Vietnam, cu toate acestea ele sunt monitorizate atent de către autorităţi sub suspiciunea de a avea legături cu puterile străine. Sunt vizaţi în mod special catolicii care sunt implicaţi politic şi care pot fi arestaţi şi condamnaţi.

Autorităţile recurg şi la confiscarea proprietăţilor comunităţilor catolice, sub motivul dezvoltării economice, în ciuda protestelor şi a opoziţiei pe care o fac acestea.

Convertiţii la creştinism de la religiile tribale precum şi creştinii protestanţi din centrul şi nordul Vietnamului experimentează cea mai mare persecuţie. Aceşti credincioşi trebuie să înfrunte hărţuire, excludere, discriminare, confiscarea proprietăţilor şi chiar violenţă fizică din cauza credinţei lor. Mulţi încearcă să se refugieze în ţările învecinate, căutând scăpare, însă de multe ori sunt trimişi înapoi în Vietnam.

Citiți mai mult:

https://www.stiricrestine.ro/2018/06/26/vietnam-locul-18-in-topul-mondial-al-persecutiei/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Vietnam – Locul 18 în Topul Mondial al Persecuției

  1. Biserica trebuie sa fie aproape de cei ce trec prin prigoană

  2. Pingback: Vietnam – Locul 18 în Topul Mondial al Persecuției — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.