CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU EŞTI INVIDIOS?

„Saul sa temut din ce in ce mai mult de David, şi toată viaţa ia fost vrăjmaş”

1 Samuel 18:29

Dr. Seuss a scris sute de povestiri pentru copii. Una dintre cele mai faimoase a fost despre The Grinch, un personaj de desen animat, atât de invidios pe ceilalţi, încât se muşca singur! Invidia îţi poate face asta; te determină să-ţi concentrezi atenţia asupra altora, însă apoi sfârşeşti consumat de ea.

În Vechiul Testament, Dumnezeu l-a binecuvântat pe regele Saul şi l-a ridicat în cea mai înaltă funcţie din Israel. Însă când realizările militare ale lui David au fost aclamate de popor, Saul a devenit nesigur, simţindu-şi poziţia ameninţată. În loc să se bucure că Dumnezeu l-a trimis pe David să-l ajute în lupta cu vrăjmaşul, Saul s-a umplut de resentimente ” şi toată viaţa i-a fost vrăjmaş” lui David. Invidia este foarte distructivă; Îţi otrăveşte viaţa, îndemnându-te:

a) să te compari (nefavorabil) cu alţii;

b) să renunţi la bucurie şi mulţumire;

c) să devii nerecunoscător şi egoist;

d) să presupui că resursele lui Dumnezeu nu sunt suficient de mari pentru a-i binecuvânta pe ceilalţi şi pe tine.

Întoarce-te, reexaminează aceste patru lucruri şi întreabă-te: „Sunt valabile şi pentru viaţa mea?” Invidia l-a acaparat atât de mult pe Saul, încă acesta a neglijat ceea ce era important, a adus suferinţă peste tot în jurul său şi în cele din urmă l-a distrus pe el, familia sa şi viitorul său.

Dacă nu te poţi bucura de succesul altora, te afli pe teren primejdios! Nu lăsa ca invidia să-ţi infecteze atitudinea; pocăieşte-te înainte de a-ţi altera destinul. Nu uita, Dumnezeu ne-a făcut pe toţi copiii săi, deşi n-o meritam. Aşa că de fiecare dată când ai resentimente faţă de cineva, cere-i Lui să-ţi amintească mulţimea de binecuvântări revărsate asupra ta, deşi nu meritai!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU EŞTI INVIDIOS?

  1. Pingback: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU EŞTI INVIDIOS? — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

  2. Invidia este cancerul sufletului

    Apreciază

Comentariile sunt închise.