Nu îți justifica păcatul!

Unul dintre cele mai deranjante lucruri pentru mine este să văd oameni care încearcă să își justifice păcatul, căutând, culmea, suport biblic pentru el. Mai nou, se pare că Isus Hristos a fost de acord cu lgbt, doar că în ultimii aprox. 2000 de ani toți teologii au interpretat greșit Biblia.

Am vizionat recent pe facebook „Adevărul” un scurt fragment dintr-un interviu cu Emil Rengle, câștigătorul Românii au Talent 2018, care este bisexual. Nu știu dacă ați văzut acel video, dar se pare că Emil Rengle a primit undă verde de la un preot să trăiască așa. Să vă spun ce am observat eu din acel interviu:

1. Sexualitatea este o alegere. Emil Rengle spune că preotul (călugărul sihastru) i-a spus „tu ai ales asta”. Aici suntem de acord, el a ales asta, nu s-a născut așa.

2. Emil Rengle s-a rugat lui Dumnezeu : „nu mă lăsa să iubesc dacă este greșit.” Conform Sfintei Scripturi (pe care, din ce observ, călugărul respectiv nu o cunoștea cam deloc), Dumnezeu nu forțează pe nimeni nici să iubească, nici să nu iubească. Asta este alegerea noastră, iar alegerile vin cu consecințe. Liberul arbitru nu este nici o dată încălcat de Dumnezeu. O astfel de rugăciune nu ar fi primit răspuns. Este cam și cum te-ai ruga „Doamne, nu mă lăsa să fumez, dacă nu este sănătos!” Iar Dumnezeu îți răspunde: „Păi, nu mai fuma…” Anumite lucruri trebuie să le facem noi, nu Dumnezeu în locul nostru.

3. „[….] eu simt că e acolo cu mine, că [Dumnezeu ] iubește cu mine”. Nu prea cred. Dacă ar fi iubit o femeie, ca soție a lui, Dumnezeu ar fi fost de acord. Dar iubirea pe care el o promovează (și femeie, și bărbat), nu este ceva ce Dumnezeu aprobă. Găsim în Biblie asta…pe care preotul nu o citise.

Dacă cineva vrea să trăiască în păcat, să o facă, dar măcar să nu mai spună că Dumnezeu este de acord cu asta. Nu ai nevoie de călugări ca să îți spună dacă poți fi bisexual, gay, trans, etc. Ei, preoții, nu sunt deasupra Sfintei Scripturi. Așa că să luăm ceea ce a zis preotul respectiv ca pe o simplă părere a unui necunoscător.

Ar mai fi de discutat și despre faza cu „toți sunt la fel de sfinți”, dar altădată.

Cât despre Emil Rengle, este liber, desigur, să trăiască cum dorește. Dar noi, creștinii, nu putem fi de acord cu ceea ce Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, dezaprobă. Desigur, în ziua de azi dacă nu ești de acord cu mentalitatea lgbt, înseamnă că promovezi ura. Însă, așa cum am mai spus, părerea mea nu trebuie cofundată cu atitudinea mea.

Laurențiu Tudorache

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.