CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU NU TE MULŢUMI CU PUŢIN!

„Esau a răspuns:… «la ce-mi slujeşte dreptul acesta de întâi născut?»… Esau ia jurat şi astfel şi-a vândut dreptul de întâi născut lui Iacov.” Geneza 25:32,33

Ca gemeni, Iacov şi Esau erau foarte diferiţi, însă au învăţat rapid să negocieze.

N-ai văzut cum copiii fac „târguri” care-l avantajează mult pe unul dintre ei? De exemplu, unul îi oferă celuilalt o ciocolată în schimbul unui joc video. Ei bine aceeaşi dinamică funcţiona şi în cazul lui Iacov şi Esau.

Esau fusese la vânătoare; era extenuat şi înfometat. Drept urmare nimic în afara mâncării şi somnului nu mai contau în acele momente, deci un lucru atât de vag precum o moştenire viitoare nu avea absolut nici un ecou în mintea lui Esau. El a spus: „Iată-mă, sunt pe moarte; la ce-mi slujeşte dreptul acesta de întâi-născut?”… Esau… şi-a vândut dreptul de întâi-născut lui Iacov.” (Genesa 25:32,33)

Înainte de a-l judeca pe Esau prea aspru, nu uita că aceleaşi slăbiciuni zac în fiecare dintre noi. Tu n-ai luat niciodată decizii greşite sub povara stresului, oboselii, plictiselii, descurajării sau singurătăţii?

Acela a fost momentul în care: soţul/soţia a considerat oportună discuţia despre tensiunile din căsătorie; adolescentul vroia neapărat să discute cu tine; şeful ţi-a prezentat viitoarele proiecte.

Ştiai că toate erau chestiuni importante dar de ce trebuiau discutate chiar atunci? Aşa că ţi-ai pus în pericol „dreptul de întâi născut”, amânând discutarea problemei sau ignorând-o!

Vrăjmaşul doreşte să te abată oferindu-ţi plăceri temporare, realizări sau creând diversiuni pentru a putea pune mâna pe viitorul tău. Să nu cazi în cursă!

Nu renunţa la destinul pregătit de Dumnezeu pentru bucurii de-o clipă; fii răbdător şi ţine-te tare. Dacă faci aşa, Dumnezeu va împlini visele tale la momentul oportun, în modalităţi care te vor onora, nu degrada.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.