Calin Mocan: O inimă schimbată de Dumnezeu

Trăiesc cu senzaţia că biserica (locală) a fost deturnată de la scopul ei. Cumva ne-am pierdut calea, ne-am ratat baricadându-ne între ziduri, refuzând lupta, dar aşteptând victoria. Biserica „Geneza” e dorinţa unor oameni simpli de a se reîntoarcere la luptă, la traseu, la simplitate, la esenţă, la Biblie. Am început acest proiect cu scopul de a forma o biserică militantă, o biserică vie, vocală, o biserică unită, axată pe relaţii, o familie” pastorul Călin Mocan.

Călin Mocan este pastor al Comunităţii Penticostale Bihor. Absolvent al Facultăţii de Teologie Pastorală (I.T.P.) Bucureşti, promoţia 2007. După anul 2007 se întoarce la Oradea şi slujeşte alături de pastorul Nicu Mureşan la Biserica Penticostală Carmel (unde este ordinat ca diacon şi apoi prezbiter). Este căsătorit cu Mocan Aurelia din anul 2008 şi au împreună doi copii: Abigail şi Amos. În 2012 începe slujirea în calitate de prezbiter cu delegaţie, iar în 2013 este ordinat pastor. Împreună cu pastorul Dorel Coraş au început din anul 2015 să pună bazele bisericii „Geneza” din Oradea.

Slujirea pastorală a fost împletită cu durere în familie. La finalul anului 2016 Abigail, fiica tânărului pastor Călin Mocanu a fost diagnosticată cu leucemie. După nouă luni în care Abigail a fost tratată în Oradea, din cauza unor complicaţii în septembrie 2017 au fost nevoiţi sa plece la Roma pentru un transplant de celule stem.

„Dumnezeu a fost alături de noi şi la finalul lunii decembrie, Abigail a intrat în transplant; totul a decurs bine, acum se află sub observaţie medicală. Din luna iunie (2018) ne-am întors în Oradea. Mulţumim lui Dumnezeu că până aici a fost cu noi”, mărturiseşte pastorul Mocan.

https://www.stiricrestine.ro/2018/06/24/calin-mocan-o-inima-schimbata-de-dumnezeu/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.