SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ KUWEIT (24-30 iunie 2018)

– Se află în Asia, în Peninsula Arabă.
– Are o populaţie de 4,1 milioane locuitori, din care 425 000 sunt creştini, dar cei mai multi creştini sunt străinii care lucrează în Kuweit.
– Kuweit se află pe locul 34 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.
Profilul persecuției:
Viața privată-80%; Viața familială-75%; Viața socială/comunitară-69%;
Viața civilă/națională-65%; Viața eclesială-73%; Violențe -2%.
– Constituţia din Kuweit declară că statul protejează libertatea credinţei, dar menţionează că practicarea credinţei nu are voie să fie în conflict cu ordinea publică sau cu bunele maniere, iar practicarea credinţei creştine este considerată a fi în conflict cu ordinea publică şi bunele maniere. Constituțional, libertatea religioasă este prevăzută atâta timp cât nu încalcă regulile islamice. Există consecințe grave dacă creștinii încalcă modul de viață islamic.
-Islamul este religia de stat, iar legea islamică SHARIA ( care este cea mai mare ameninţare ,,legala” împotriva creştinilor) este o sursă importantă în legislaţie.
– Schimbarea religiei de la islam la alta nu este recunoscută legal şi atrage probleme juridice, probleme de Statut Personal şi probleme cu proprietăţiile în instanţă.
– Persecuţiile mari vin din partea musulmanilor extremişti şi a familiilor.
– Discriminarea, harţuirea, acuzaţiile false, monitorizarea poliţiei, arestarea, închisoarea, abuzul fizic şi verbal sunt o parte din ceea ce întâmpină creştinii în Kuweit.
– Parlamentul din Kuweit a aprobat o lege prin care-i condamnă la moarte pe musulmanii care insultă pe Alah, Coranul, pe Mahomed şi soţiile lui. Cetăţenii kuweiteni care nu sunt de religie islamică, dar care comit aceste ofense, vor fi condamnaţi la ani grei de închisoare.
– Guvernul oferă sume mari de bani musulmanilor care fac rost de biblii şi le ard.
-Deși este un risc pentru a fi creștin în Kuweit, totuși procentul mediu anual de convertire la creștinismul evanghelic este de 7,3%.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.

Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Kuweit, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnbasaid, și Joshua Project)

ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.