Atacuri teroriste în nordul Mozambicului

Simona este trimisă în misiune de Biserica Penticostală Betel din Oradea, iar Jeosafa este misionar brazilian. S-au cunoscut pe teritoriul de misiune din Mozambic și s-au căsătorit. Împreună slujesc în Nacala, în special în lucrarea cu tinerii (organizând cursuri biblice și conferințe pentru a-i uceniciza și echipa pentru evanghelizare), cât și în lucrarea de alfabetizare.

Copii și părinți în Nacala

Jeosafa și copiii din Nacala

„Suntem chemați să fim apostolii iubirii într-o lume în declin, trimiși ca mesageri ai speranței! Ne trezim în fiecare dimineață în fața a mii de posibilități, dar doar una e perfectă – cea pregătită pentru noi de Dumnezeu! Câteodată trebuie să alegem disconfortul, să alegem să fim departe de siguranță și să nu fim în control. Dar așa e cel mai bine, pentru că am decis demult să avem încredere deplină în liderul nostru, care este Duhul Sfânt!”

 

Familia Vasconcelos a primit de curând vești tragice din nordul Mozambicului – acolo au loc decapitări, sute de case au fost incendiate, atât adulții, cât și copiii sunt omorâți cu sânge rece de o grupare extremistă islamică, numită Al-Shabaab. Baza din Nacala, unde locuiesc misionarii, se află la 400 de kilometri la sud de zona în care au loc aceste atentate, deci sunt în siguranță. Însă în regiunea respectivă se află frați scumpi și prețioși, care acum sunt într-un mare pericol.

„Zilele trecute am primit acest mesaj de la un păstor de acolo: <<Mulțumim Tatălui, care ne dă protecție și sănătate! Aș dori să vă comunic că Macomia și Bilibiza sunt închise de oamenii răi care incendiază locuințele și școlile. La trei familii din biserica noastră le-au fost arse bunurile și au pierdut totul. Printre ei se numără oameni în vârstă și copii. Biserica locală din Macomia și din Bilibiza au donat haine și alte bunuri necesare pentru a le trimite celor în nevoie. Vă rugăm să mijlociți pentru noi!>> Acest mesaj simplu nu transmite groază sau frică pentru viețile lor, ci dragostea lui Dumnezeu care continuă să se manifeste în ciuda circumstanțelor dificile. Circumstanțele nu schimbă cu nimic mandatul pe care l-am primit, ci împreună ridicăm steagul lui Isus peste tot Mozambicul! Ceea ce face Dumnezeu e mult mai măreț decât ceea ce ar vrea să facă dușmanul nostru!”, declară Simona.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Atacuri teroriste în nordul Mozambicului

  1. Pingback: Atacuri teroriste în nordul Mozambicului — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.