Ierusalimul – Capitala „unică şi indivizibilă” a statului Israel.

Faptul că Ierusalimul este capitala de drept a Israelului este greu de contestat. Dovezile istorice și arheologice în favoarea acestuia sunt covârșitoare, fiind cea mai veche capitală menționată într-un act de maximă importantă: BIBLIA.

Mențiunile biblice preced istoric cele două mari și importante religii monoteiste apărute cu mulți ani după cultul mozaic. Astăzi Ierusalimul este un oraș sfânt nu numai pentru israelieni, ci și pentru creștini și musulmani. Însă această conviețuire religioasă nu trebuie să împiedice, în timp, acceptarea unei realități istorice, care nu ne lasă să nu recunoaștem Ierusalimul drept centrul administrativ și cultural al Israelului.

România a recunoscut Statul Israel şi a stabilit relaţii diplomatice cu acesta la 11 iunie 1948, nu cu mult timp de la înființarea sa. Mai mult, în același an a avut loc deschiderea oficiilor diplomatice. Acest moment, 11 iunie 1948 ne arată, nouă, celor care dezbatem astăzi dacă e bine sau nu să mutăm Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, nivelul de încredere al acelor vremuri dintre cele două popoare, încredere care nu a ținut cont de contestatarii politici importanți ai creării statului Israel.

În calitate de creşțin îmi doresc ca Ambasada României în Israel să fie mutată la Ierusalim și pentru asta toți factorii de decizie, fie că vorbim de Administraţia Prezidenţială, Parlament sau Guvernul României trebuie să stea la aceași masă și să ia această decizie în UNANIMITATE fără să țină cont de contestatarii politici externi.

Asa să ne ajute Dumnezeu!

Catălin Vasile

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ierusalimul – Capitala „unică şi indivizibilă” a statului Israel.

  1. Pingback: Ierusalimul – Capitala „unică şi indivizibilă” a statului Israel. — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.