VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupţie din ultimii 40 de ani: Cel puţin 62 de persoane au murit, iar sute au fost rănite

Cel puţin 62 de persoane au murit în urma erupţiei Vulcanului Fuego, în Guatemala, iar alte zeci de persoane sunt dispărute, anunţă Agenţia guatemaleză pentru gestionarea calamităţilor.

Autorităţile au confirmat moartea a 62 de persoane, dar bilanţul ar putea creşte, întrucât zeci de oameni sunt daţi dispăruţi.

Preşedintele Jimmy Morales a decretat trei zile de doliu naţional după erupţia Vulcanului Fuego, situat la doar 40 de kilometri sud-vest de Guatemala City.

Vulcanul a revărsat o cantitate uriaşă de lavă şi cenuşă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experţilor, această erupţie este cea mai mare din 1974, relatează BBC. 

Agenţia Naţională pentru Managementul Dezastrelor (Conred) a anunţat că un râu de lavă a lovit satul El Rodeo şi a distrus totul în cale, în case fiind surprinşi oameni care au ars de vii.

În Capitala Guatemalei, aeroportul La Aurora a fost închis din cauza cenuşii.

Jimmy Morales, preşedintele Guatemalei, a declarat stare de urgenţă în regiunea afectată, autorităţile avertizând că erupţia rămâne în continuare un pericol şi ar putea provoca fluxuri piroclastice şi alunecări de teren. Cele mai afectate regiuni sunt Chimaltenango, Escuintla şi Sacatepequez.

„Ar putea fi devastate cel puţin trei regiuni”, a anunţat Jimmy Morales

Şeful Conred, Sergio Cabanas, a declarat, pentru posturile de radio locale, că un râu de lavă şi-a schimbat cursul spre El Rodeo.

„Un râu de lavă a ieşit din matcă şi a afectat satul El Rodeo. Sunt răniţi, oameni arşi şi morţi. Din păcate, El Rodeo a fost îngropat şi nu am reuşit să ajungem în satul La Libertad din cauza lavei. Poate că există şi acolo persoane care au murit”, a mai spus oficialul.

http://m.mediafax.ro/externe/vulcanul-fuego-din-guatemala-cea-mai-violenta-eruptie-din-ultimii-40-de-ani-cel-putin-25-de-persoane-au-murit-iar-sute-au-fost-ranite-foto-video-17240861

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupţie din ultimii 40 de ani: Cel puţin 62 de persoane au murit, iar sute au fost rănite

  1. Semnele Sfarditului

    Apreciază

Comentariile sunt închise.