Păcatul este o nebunie

Păcatul este o nebunie, o îmbolnăvire a minții, cancerul sufletului. Păcatul înseamnă ratarea drumului, eșuarea în idealuri, ratarea țintei impuse de Dumnezeu.

Toți oamenii păcătuiesc, acesta este adevărul pe care Biblia îl proclamă. Trăim vremea culturii în care conceptul de păcat este redefinit, reinterpretat, răstălmăcit.

Adevărul este numai unul singur, și acesta este arătat în Scriptură. Noi, oamenii, am greșit ținta, am înșelat așteptările lui Dumnezeu, ne-am înșelat și ne înșelăm pe noi înșine.

Păcatul, oricât de mare sau mic ar fi, ne va despărți de Dumnezeu. Uneori, cerul rămâne închis, deoarece între noi și Dumnezeu intervine păcatul. Dacă zicem că nu avem păcat, ne înșelăm singuri și adevărul nu este în noi; dacă ne mărturisim păcatele, El este Credincios și Drept ca să ne ierte și să ne curățească de orice nelegiuire. Dacă zicem că nu am păcătuit, ne facem mincinoși, și Cuvântul Lui nu este în noi.

Vizavi de păcat, există cel puțin 3 atitudini:

Mascarea sau Ascunderea păcatelor;

Motivarea sau scuzele față de atitudinea noastră nepotrivită;

Mărturisirea sau aruncarea păcatului, scoaterea lui din viața

noastră.

În cultura noastră, astăzi este la modă cosmetizarea, adică as-

cunderea păcatelor. Ne ascundem în spatele măștilor hidoase, mascăm degradarea în spatele zâmbetului. Am ajuns experți în arta camuflajului, cameleonic ne schimbăm comportamentul în funcție de mediu, cadru sau circumstanțe.

Păcatul primar pe care îl practicăm, l-a practicat și inventat părintele nostru, Adam, și anume, RUȘINEA. Frica l-a determinat pe Adam să încerce și să se ascundă, în îndurarea Sa imensă, Dumnezeu l-a căutat, întrebându-l: „Unde ești?”

Această întrebare dovedește următoarele: – Dumnezeu cunoaște PĂCATUL;

– OMUL a pierdut bătălia;

– Păcatul are un PREȚ;

Adam a aflat în aceea zi că nu poate să se ascundă de Dumnezeu. Ochii lui Dumnezeu pătrund peste tot, urechea Lui aude, iar mâna Lui notează.

Mai târziu în istorie, Isaia și alți oameni au aflat și au experimentat puterea desăvârșită a Creatorului.

Tatiana Topciu, o poetă creștină, inspirată fiind de Psalmul 139 ,scrie: „Mă cercetezi TU Însuți, Dumnezeu, Tu-mi știi umblarea zilnică mereu de stau, de umblu, de citesc, de cânt, de biruiesc în luptă, de-s înfrântă. De vreau să spun cuvinte-n vers sau cânt, tu mă-nconjori din față, dinapoi, de sus, de jos, din Slavă, din noroi. Și nu pricep cum pururi mă veghezi, neostenit mă binecuvântezi. Ah, unde aș fugi de fața Ta, de Duhu-Ți unde m-aș îndepărta? De m-aș sui pe cer, acolo ești, în mijlocul oștirilor cerești. Sălașul morții nu îți e ascuns. Căci ochiul Tău și acolo a pătruns. Iar dacă m-aș urca pe aripi de zori, s-ajung până la țărmul mării-n zbor, tot mâna Ta mă va călăuzi. Și dreapta Ta de rău mă va păzi”.

Adam gol, fără slavă, plin de rușine, fără soluții, încearcă să se ascundă. Dar unde poți să pleci, să ajungi, ca Dumnezeu să nu te vadă? Dumnezeu are cel mai performant sistem de urmărire, cerul nu este prea înalt pentru El ca să nu ne poată găsi. De multe ori, acceptăm minciuna perfidă a Satanei și încercăm să ne ascundem.

Putem să ne ascundem de: – Părinți;

Profesori;

– Parteneri de viață;

– Păstori.

Dar de Părintele Îndurărilor, Marele Preot, și Păstorul Turmei, niciodată.

Dumnezeu cunoaște:

– Omul (Ieremia 23:24);

– Greșelile (Psalmi 65:5, Ieremia 16:17); – Viitorul (Ieremia 43:8-10);

– Faptele Ascunse

Dumnezeu cercetează și scoate la iveală păcatele ascunse (Psalmi 90:8, Iov 12:22, 1Timotei 5:24-25). Însă cea mai grozavă situație nu este încercarea noastră de a ne ascunde de Dumnezeu, ci situația în care Dum- nezeu alege să Se ascundă de noi (Deuteronomul 31:17-18). Nu fugi, nu te ascunde de Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu te vei întâlni cu El, ce vei face atunci?

Acest articol a fost publicat în Pastorale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Păcatul este o nebunie

  1. Să ne păzim sufletul

    Apreciază

  2. liliana zice:

    A republicat asta pe Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.